Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Bir kaç ay içerisinde hizmete açılması bekleniyor | Kocaelide Bugün

Bir kaç ay içerisinde hizmete açılması bekleniyor

AMATEM ve ÇEMATEM’de sona gelindi Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde inşaatında sona gelinen, Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)’nde..

Bir kaç ay içerisinde hizmete açılması bekleniyor

AMATEM ve ÇEMATEM’de sona gelindi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde inşaatında sona gelinen, Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)’nde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın da destekleriyle yapımı başlatılan ve Kocaeli Üniversitesi tarafından işletilecek olan merkezin bir kaç ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Bünyesinde barındırdığı hizmetler ile ülkemizde bir ilk olma özelliği bulunan merkezin inşaatında incelemelerde bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, merkezin durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve üniversitemiz öğretim üyeleri de ziyarette hazır bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi dışında batı bölgesinde kalan, Orman Bakanlığının bedelsiz tahsis ettiği 25 dönüm arsa üzerine konumlandırılan merkez; iki binadan oluşuyor ve tamamlandığında 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Psikiyatri servisinin de bulunacağı AMATEM binasında; uğraş odaları (5 adet), spor alanı, görüşme odaları, sosyal çalışmacı ve psikolog odaları, laboratuvar, özel görüşme odaları, poliklinikler (7 adet), detoks odası (5 yatak), TV odası gibi hasta meşguliyet alanları, hasta yatak odaları; AMATEM kısmında 12 hasta odası ve 24 yatak, Psikiyatri kısmında da12 hasta odası ve 24 yatak bulunacak olup toplam 24 oda ve 48 yatak bulunmaktadır.

ÇEMATEM binasında ise Çocuk Ruh Sağlığı servisinin yanı sıra Uğraş odaları (7 adet), spor alanı, seminer odası, laboratuvar, ÇEMATEM Poliklinik (3 adet), Gündüz Polikliniği (8 adet), psikolog odası (2 adet), detoks odası (2 yataklı), grup terapisi odası, kütüphane, özel görüşme odası, hasta odaları; ÇEMATEM kısmında 6 hasta odası ve 12 yatak, Ruh Sağlığı Servisinde de 7 hasta odası ve 14 yatak bulunacak olup toplam 13 oda ve 26 yatak yer alacaktır.

Ayrıca; AMATEM ve ÇEMATEM binalarının yanı sıra 300 metre kare teknik merkez binası, 250  metrekare  AMATEM için düzenlenmiş, 250  metrekaresi ise  ÇEMATEM için düzenlenmiştir. Hastalarımızın kışın da kullanımına uygun düzenlenmiş 2 adet kış bahçeleri, basketbol sahaları, su öğeleri, kameriyeler, 120 metrekarelik hobi bahçesi ve hastaların vakit geçirebilmesi amacıyla hastalara uygun rekreasyon alanları yer alacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL