Birol Aydın: “İktidar sağduyuyu kaybetti”

ESAM Kocaeli’nin konuğu olan Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın “Yerel Yönetimler” konulu söyleşide kent yönetimi ile ve güncel siyaset ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aydın “..

Birol Aydın: “İktidar sağduyuyu kaybetti”

ESAM Kocaeli’nin konuğu olan Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın “Yerel Yönetimler” konulu söyleşide kent yönetimi ile ve güncel siyaset ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aydın “ Ak Parti 2001 krizi sonrası iktidar olurken sağduyu ve ortak aklı ön plana çıkarmıştı şimdi bunların tümünü kaybettiler. Sağduyu iflas etti.” dedi.

ESAM söyleşilerinde bu sefer Birol Aydın konuştu

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Kocaeli Şubesi’nin “Mahalli İdareler’de Partilerin Kocaeli Vizyonu” konulu  söyleşi programında sıra Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın’dı. Luxory Garden Otel’de gerçekleşen program ESAM Kocaeli şube başkanı Aladdin Çakmak’ın açılış ve selamlama konuşması ile başladı. ESAM Kocaeli şubesinin dördüncü dönemde yürüttüğü söyleşiler de Cumhur İttifakı KBB adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Millet İttifakı Derince adayı Av. Sertif Gökçe’den sonra son olarak Birol Aydın konuk oldu ve önemli açıklamalar yaptı.

“Şehirleri konuşamıyoruz”

Birol Aydın konuşmasına genel siyasi gündeme ve seçimlere her bölgede kendi adayları ile girdiklerine vurgu yaparak başladı. Aydın “  Türkiye’de bir seçim süreci yaşıyoruz ancak şehirleri konuşamıyoruz. Belediyeciliği konuşamıyoruz. Adayların evsaflarını, yerel sorunlarımızı konuşamıyoruz. İlçemizi, sokağımızı konuşamıyoruz. Bir ülkede gerilim kutuplaşma varsa bir korku iklimi oluşturuluyorsa orada gerçeklerin üssü kapatılıyor demektir. Biz her seçimde gerçekliği konuşmak durumundayız. Ancak maalesef her seçimde Hamaset yapılıyor. Her seçim akıl, bilgi, gerçeklik temelinde olmalıdır. Bu olmayınca oluşturulan suni duygu veya seçim iklimi ile vatandaş oy kullanıyor. Seçimden sonra vatandaşımız seçiminden dolayı keşke diyor, ama iş işten geçmiş oluyor.

Bizim yönetimde üç temel prensibimiz var.
1-Her işimizi istişare ile yapmak.
2 – Denetim, kendimizi denetletmek durumundayız.
3- Biz yönetime Talip olduk her şeyi bildiğimizi iddia edemeyiz Biz her işi bilen ile çalışacağımızı biliyoruz. Yani işi ehline vereceğiz.

Kent konseyi, ilin, ilçenin tüm bileşenleri, muhtarlar, ile istişare edeceğiz. Kocaeli genelinde olmayan bir hususu bazen ülke, dünya ölçeğinde istişare yapmamız gerekir. İşlerimizi şeffaf yapmazsanız bir süre sonra bir gözünüz Euro bir gözünüz dolar görmeye başlar. Muhalefet partilerinden de denetim isteyebiliriz. Tüm hesaplarımız açık olmalıdır. Bu güveni ve şeffaflığı artırır. Şeffaflık ve denetim olmazsa olmazımızdır. Bir de bizler yönetmeye talipsek yönetmek değerlendirmek demektir. Değerlendireceğimiz şey Kocaeli’nin potansiyelidir. Kocaeli’nde hiçbir meselede uygulanabilir master planlarımız yoktur. Olanlar ise uzun vadeli düşünülmemiş plandadır. Kısa sürede farklı etkenlere bağlı olarak çok değişime uğrayıp kadük kalmıştır bu planlar. Kocaeli’nin sağlıklı dokunuşlara ihtiyacı vardır.  Kısa sürede farklı etkenlere bağlı olarak çok değişime uğrayıp kadük kalmıştır bu planlar.

“Kocaeli’nin avantajları kullanılamıyor”

Aydın konuşmasında “Kocaeli’nin sağlıklı dokunuşlara ihtiyacı vardır. Bu dokunuşları sadece bizim yapabileceğimize inanıyorum. Kocaeli Ulaşım açısından, turizm, seyahat, vesaire çok elverişli bir yerdedir. iki denizimiz var. Biri iç deniz. İç denizi olan şehirlerde bu deniz çok avantaj sağlamıştır.

Kocaeli’nin bu avantajı kullanılmamaktadır İklimimiz bir geçiş iklimi özelliği göstermektedir. dağlarımız, yaylalarımız çok verimli bir toprağımız var. Sanayinin merkezi durumundayız. En fazla ihracat yapan bir ildir kocaeli. En güçlü bütçeye sahip bir ildir. Bütün bu avantajlarla Kocaeli’nde çok değerli işler yapılabilir. Kocaeli’nde hayat standartları doğru dokunuşla değişebilir. Bizler basit bir örnekle Antalya’da domates üretildikten 3 gün sonra Kocaeli’de tüketiyoruz. Biz bunu Kandıra’da ve diğer ilçelerde üretip 1 günlük taze olarak tüketebiliriz.” dedi.

 “Sağduyu felç oldu”

Aydı konuşmasının son bölümünde soru cevap bölümünde şunları söyledi. “Kocaeli’nin bu anlattıklarımızı yapacağına, bu seçimi yapacağına, bu tahlili yapacağına inanıyoruz. Bir ülke umutla, akılla, düşünce ile ayakta kalır. Hamaset üretmek, siyaseti Hamaset ve korku üzerinden yapmak ülkeye ülke insanlarına ihanettir. Biz şehre baktığımız zaman Bize huzur vermelidir. Yönetime talip Olanların da yüzünde ana şefkatini, merhametini, güvenini halk görebilmelidir.

AK Parti 2001 krizinde sağduyu ve ortak aklı ön plana çıkarttı. Ancak bugün bu sağduyuyu kaybettiler. Ortak akıl denilen şey ise, maalesef ortada kalmadı. İdaredekilerde sağduyu felç oldu. Ortak akıl zaten yok. Seçim kazanma hırsı ile gerçekliğin önüne geçilmiştir. Bu durum ülke için üzücü bir durumdur. Bu durum bize kaybettirmektedir. Halkımız ise bu hamasetin faturasını çok ağır olarak ödemektedir.

Söyleşinin sonunda ESAM Kocaeli şube başkanı Aladdin Çakmak tarafından Birol Aydın’a plaket takdim edildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL