Genel Güncel Manşetler Sağlık Yaşam

Bitkisel Yağları Lavabolara Dökmeyin

İzmit Belediyesi’nden kızartmalıklarda kullanılan bitkisel yağları lavaboya dökmeyin uyarısı yapıldı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan uyarıda, lavabolardan dökülen her damla atık yağın çevre felaketlerine yol açtığı kaydedildi. Büyük..

Bitkisel Yağları Lavabolara Dökmeyin

İzmit Belediyesi’nden kızartmalıklarda kullanılan bitkisel yağları lavaboya dökmeyin uyarısı yapıldı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan uyarıda, lavabolardan dökülen her damla atık yağın çevre felaketlerine yol açtığı kaydedildi.

Büyük Zararı Var

1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği hatırlatılan açıklamada “kalorileri oldukça yüksek olan bu yağlar, suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Atık su kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Bitkisel yağlar atık su kirliliğinin yüzde 25 ini oluşturmaktadır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan atık yağlar, balıklara, kuşlara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Gelişmiş ülkelerde bitkisel yağların kanalizasyona dökülmesi yasaktır” denildi.

150 Ton Yağ Toplandı

İzmit Belediyesi olarak bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek için atık yağ toplama projesini hayata geçirdiklerini de söylen yetkililer “Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük destek verip teşvik ettiği proje kapsamında bir yıl içinde ev ve işyerlerinden 150 tona yakın atık yağ toplanarak geri dönüşümünü sağlandı.  Böylelikle hem çevreyi koruduk hem de ekonomiye katkıda bulunduk. İzmit Belediyesi olarak bitkisel atık yağlar hane ve okullardan, işyerlerinden düzenli olarak topluyoruz. Özellikle ev hanımlarından kızartmalarda kullandıkları yağları lavabolardan dökmemelerini rica ediyoruz. Bunları kaplarda biriktirsinler, 444 41 00 numaralı telefona haber versinler biz gelip evlerinden alalım” şeklinde konuştular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL