Güncel Manşetler

Biz Anadoluluyuz, biz kardeşiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta sonunda Ağrı’dan gelen 50 öğrenciyi ağırladı. İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluluyuz Projesi” kapsamında Kocaeli’ne gelen Ağrılı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde muhteşem..

Biz Anadoluluyuz, biz kardeşiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta sonunda Ağrı’dan gelen 50 öğrenciyi ağırladı. İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluluyuz Projesi” kapsamında Kocaeli’ne gelen Ağrılı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde muhteşem bir hafta sonu geçirdi. “Biz Anadoluluyuz” diyen misafir öğrenciler, Kocaeli’nde “bizler de sizlerin kardeşiyiz” mesajlarıyla karşılandı. Proje kapsamında 50 bin öğrencinin Kocaeli’ni ziyaret etmesi bekleniyor.

HAVAALANINDA KARŞILAMA

Ağrılı öğrenciler, Cumartesi akşamı, Büyükşehir ve Kocaeli Valiliğinin yetkilileri tarafından Sabiha Gökçen Havaalanında karşılandı. Buradan kalacakları The Ness Hotel’e getirilen çocuklar, akşam yemeğinin ardından Kocaeli İl Müftülüğü ve STK Temsilcilerinin katılımıyla illerin kültürel değerlerinin paylaşılması konusundaki sohbete katıldı.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER

Pazar sabahı kahvaltının ardından otelden ayrılan çocuklar Kocaeli Şehitliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler burada okunan Kur’an Tilavetini dinledi ve şehitlerimiz için dua etti. Tarihi Orhan Camiini gezen Ağrılı öğrenciler, ardından Derince Harikalar Sahili’nde doyasıya eğlendi.

KAĞIT MÜZESİ VE BİLİM MERKEZİ ZİYARETİ

Sekapark’ta yenen öğlen yemeği ile birlikte gezilerine devam eden Ağrı kafilesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Seka Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi. Konuk öğrenciler, 200’e yakın deney düzeneğinin bulunduğu Bilim Merkezi’ne hayran kaldı. Ağrılı öğrencilere, yetkililer tarafından, optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında bilgi verildi. Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde gören ve deneyen gençler, bol bol ayrıca bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Öğrenciler, Seka Kağıt Müzesi’nde ise fabrikanın  tarihi hakkında bilgi aldı ve kâğıt üretim sürecinde kullanılan makine ve ekipmanları inceledi. Öğrenciler Salı günü Kocaeli’nde ayrılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL