“Biz sanata ve sanatçıya destek vermek istiyoruz”

 Hürriyet sanatçılara destek veriyor,İzmit sanatla kazanıyor   İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’in yetiştirdiği değerli sanatçılarla bir araya gelerek kültür-sanat alanındaki sorunlar ve birlikte gerçekleştirilecek projeler üzerine fikir..

“Biz sanata ve sanatçıya destek vermek istiyoruz”

 Hürriyet sanatçılara destek veriyor,İzmit sanatla kazanıyor

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’in yetiştirdiği değerli sanatçılarla bir araya gelerek kültür-sanat alanındaki sorunlar ve birlikte gerçekleştirilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu

 

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Sanat Komisyonu Toplantısı, belediyenin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kentin yetiştirdiği farklı alanlardaki çok değerli sanatçıların bir araya gelerek fikir alıverişinde bulunduğu toplantıya İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Özel Kalem Müdürü Duygu Çetiner ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali İhsan Engür katıldı.

SANATÇILAR FİKİRLERİNİ AKTARDI

Sanat Komisyonu Toplantısı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali İhsan Engür’ün gerçekleştirdiği Sanat Komisyonu Sunumu ile başladı. Sunumda İzmit Belediyesi tarafından bir yıl içerisinde gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri, kültürel ve sanatsal çalışmaların gerçekleştirilebileceği hizmet binaları, sanat atölyeleri, gençlik ve kültür merkezleri, belediyeye ait doğal açık alanlar, gerçekleştirilen ve yapılması planlanan duvar boyama çalışmaları anlatıldı. Sunum sonrası katılımcılar tek tek söz alarak İzmit’te kültür ve sanat adına neler yapılabileceği üzerine fikirlerini aktardı.

PAROLAMIZ BİRLEŞTİRMEK

Toplantıya katılan tüm sanatçıları dinleyen ve notlarını alan Başkan Hürriyet toplantı sonunda yaptığı konuşmada, “Burada çok farklı alanlarda çok değerli sanatçı dostlarımı görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Göreve geldiğimizden beri parolamız ayrıştırmak değil birleştirmek oldu.  Hangi alanda olursa olsun dayanışma çok önemli. Ben yetenekli, zeki, işi bilen insanlarla çalışmayı seviyorum. Yapacağımız kültür sanat faaliyetlerini birlikte planlayalım birlikte yapalım istiyorum. Ortaya çıkan ürünün keyfini de birlikte sürelim” ifadelerini kullandı.

SANATA VE SANATÇIYA DESTEK

Başkan Hürriyet, “Bizim belediye olarak planladığımız çalışmalarımız var ama biliyorum ki çok akıl bir araya geldiğinde çok daha nitelikli, etkin ve daha fazla iş yapabiliriz. Biz sanata ve sanatçıya destek vermek istiyoruz. Kentteki dönüşümü sağlamak adına sizlerden gelecek desteğe ihtiyacımız var. Zamanla ve daha çok insanla İzmit’i bir sanat kentine çevirebiliriz. Yapacağımız projeleri halkımıza sorarak gerçekleştiriyoruz. Herkesin fikri bizim için çok çok önemli. Atatürk’ün halkçılık anlayışı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yol yürümeye de devam edeceğiz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Kocaeli Müze Müdürü Vekili Arkeolog Sevgi Yavuz, KYÖD eski başkanı Yavuz Ulugün, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal, Atık Demir Sanatçısı Aysu Güldemir, Prof. Dr. İbrahim Şirin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, İzmit Çok Sesli Müzikal Korosu Sanatçıları Mehmet Barut ve Çağın Karabacak, TSM Koro Şefi Erbil Aydın, Doç Dr. Ceyhun Konak, Mimar Talip Hündür, Heykeltraş Özhan Özay, Tiyatro oyuncusu-seslendirme sanatçısı Berat Güneş, Araştırma Görevlisi Burak Aslanmirza, dans eğitmenleri Emre Üstün ve Tolga Alver, TDSF İl Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Art Nicomedya Derneği Başkanı Akın Ülkü Sevinç, yönetim kurulu üyesi Levent Tegün, Ressam Ecaterina Nicolau, Müzisyen Ömer Kuran, Ersen Çelik ve Hakan Oral, Halk oyunları hocaları Murat İskenderoğlu, Hayrettin Altın ve Enis Üstüntaş, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu yönetim kurulu üyesi Cengizhan Günesen, Gazeteci-Yazar Ruhan Odabaş, seramik sanatçısı Çiğdem Eroğlu, çini-seramik sanatçısı Nagahan Çelik, öğretim görevlisi Zekeriya Erdinç, İkramettin Karaman, Master Sanat Ustası Mehmet Erzen, tiyatro oyuncusu Tunç Toker.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL