“Bizi tarih özürlü yaptılar”

Şimşirgil, ‘’Bu ülkeyi 70 düvel yıkamaz’’  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11.’sini düzenlediği Kitap Fuarı’na katılan Osmanlı Tarihi Profesörü Ahmet Şimşirgil, “Kayıların Muhteşem Yürüyüşü” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Şimşirgil, “Bizi milli değerlerimizden..

“Bizi tarih özürlü yaptılar”

Şimşirgil, ‘’Bu ülkeyi 70 düvel yıkamaz’’ 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11.’sini düzenlediği Kitap Fuarı’na katılan Osmanlı Tarihi Profesörü Ahmet Şimşirgil, “Kayıların Muhteşem Yürüyüşü” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Şimşirgil, “Bizi milli değerlerimizden tarihimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Ancak bilmiyorlar ki bu milleti 7 düvel değil, 70 düvel gelse yıkamaz. Yeter ki birbirimizi kaybetmeyelim”dedi.

DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEZSEK

Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluşan tarihçi-yazar Ahmet Şimşirgil, konuşmasında milli değerlerin önemine ağırlıklı vurgu yaptı. Bu milleti yok etmek isteyenlerin tarihini dilini ve dinini bozduklarını kaydeden Şimşirgil  “Bu değerler giderse hayvandan daha aşağı oluruz. Bunlar giderse birbirimizin kıymetini bilmeliyiz. Bugün bizim haritalarımız siliniyor. Bizim haritamızdan 20 tane devlet çıkardılar. Ben değerlerimden uzaklaştığım zaman beni ikiye, üçe, beşe bölmek çocuk oyuncağıdır. Ama değerlerine sahip çıkan biri olursam bu ülkeyi yıkmaya yedi değil, 70 düvelin gücü yetmez. 3 bin yıllık tarihi bilen biri olarak söylüyorum. Bu milleti yıkmaya dünyanın gücü yetmez. Bizi ancak bizimle yıkarlar. Önce tarihimizi bileceğiz. Tarihimizi unutmayacağız. Bizi tarih özürlü yaptılar”dedi.

BİZİM TARİHİMİZ GİBİ BAŞKA BİR TARİH YOK

Türk tarihinin unutulacak bir tarih olmadığının altını çizen Şimşirgil “Dünyada böyle bir tarihi olan devlet yok. Böyle şöhretli bir tarih dünyanın başka bir yerinde yok. Şu padişah içkici, şu padişah haremden çıkmaz gibi şeyler söyleyerek bizi tarihten uzaklaştırdılar. Bu şekilde 622 yıllık bir devlet nasıl var olabilirdi. Balkanları, Ortadoğu’yu, Mezopotamya’yı idare etmiş bir devletten bahsediyoruz. Osmanlı’nın olduğu her yerde huzur vardı. Kudüs’ü ben kaç yüzyıl idare ettim, benden alan İngiliz ne kadar idare edebildi. Bunu iyi mukayese etmek gerekiyor” diye konuştu.

GERÇEK TARİH DİZİLERDEKİ GİBİ DEĞİL

Tarih dizileriyle alakalı da yorumda bulunan Ahmet Şimşirgil bugüne kadar yapılan tüm dizilerin tam anlamıyla gerçek tarihi yansıtmadığından yakındı. “Bu tarih değil, bu kurgu. Gerçek tarih bu değil. Hiçbir şey bildiğimiz yok. Kanuni gibi bir adamı hareminden çıkmayan biri olarak gösterdiler, bilmiyorlar, Bilmeyen özürlüdür” ifadesini kullandı.

MAZLUMA NE İŞİ VAR BURADA DEMEYELİM

Mazlum milletlere bizden başta kucak açan olmadığını söyleyen Şimşirgil  şöyle devam etti: Zor durumda olan ve bize sığınmış olan insanlara ne işi var burada demeyelim. Yanlış yapıyor olabilirler, ama biz yine de böyle söylemeyelim. Bu ülke zulüm gören Hristiyan’ı da Yahudi’yi de bağrına basmıştır. Biz böyle bir milletiz. Misafire git diyemeyiz. Allah misafiri deyip ekmeğimizi paylaşmalıyız. Rızıktan endişe edemeyiz. Cahil ölüdür, ilim sahibi yaşam sahibidir. Bunu unutmamalıyız.”

OKULDAN ÖNCE AHLAK

Şimşirgil, son zamanlarda suç işleyen üniversite öğrencilerinden ve yeni mezunlara işaret ederek “Bugün yanlış yapan hukukçu, mühendis, öğretmen yetiştiriyoruz. Ahlaklı yetiştiremiyoruz. Bugün çocuğuma yan baktı diye öğretmeni döven veli var. Halbuki biz bana bir harf öğretinin kölesi olurum düşüncesiyle yetiştik. Bu ne ile oldu. Bizi değerlerinden ahlakımızdan uzaklaştırdılar. Bugün üniversite öğrencisi hocasını öldürebiliyor. Bu yanlışa dur dememiz gerekiyor” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL