Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“BM Genel Kurulu’nda aklı selim galip geldi” | Kocaelide Bugün
Güncel Politika

“BM Genel Kurulu’nda aklı selim galip geldi”

Başbakan Yıldırım, AK Parti 120. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından, parti genel merkezinden yürüyerek geçtiği Başyazıcıoğlu Camisi’nde cuma namazını kıldı. Cami çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yıldırım, Kudüs tasarısının..

“BM Genel Kurulu’nda aklı selim galip geldi”

Başbakan Yıldırım, AK Parti 120. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından, parti genel merkezinden yürüyerek geçtiği Başyazıcıoğlu Camisi’nde cuma namazını kıldı.

Cami çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yıldırım, Kudüs tasarısının BM Genel Kurulu’nda kabul edilmesine ilişkin değerlendirmesinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın tek taraflı aldığı kararın, uluslararası hukuka ve BM’nin daha önceki kararlarına tamamen ters olduğunu belirtti.

Trump’ın kararının, BM Genel Kurulu’na üye ülkelerin büyük çoğunluğu tarafından uygun görülmediğini ve kabul edilmediğini anlatan Yıldırım, “Bu, Amerika Birleşik Devletleri’ne açık bir mesajdır. ‘Ben yaptım oldu.’ anlayışının dünya düzeninde geçerli olmayacağı, güçlü olanın haklı değil, haklının güçlü olması gerektiği evrensel gerçeği bir kez daha Genel Kurul’da tecelli etmiştir.” ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, “Ümit ederim ki Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, alınan bu kararı, doğru okur ve yanlış verdiği bu karardan bir an önce vazgeçer. Çünkü, İsrail Filistin arasında yarım asra varan bu anlaşmazlık büyük acılara sebep olmuş. Artık bu acıların devam etmemesi gerekir.” diye konuştu.

Bölgede, bir yandan DEAŞ, PKK, PYD, YPG, El Nusra gibi örgütlerle mücadele sürerken, yeni bir sorun alanının ortaya çıkarılmasının, insanlık ve bölge için büyük bir felaketin başlangıcı olacağına işaret eden Yıldırım, “Bu karar, yanlıştan dönülmesi için bir fırsat.” dedi.

Yıldırım, “Türkiye’nin, Kudüs konusunda bir eylem planı var mıdır?” sorusu üzerine, Türkiye’nin baştan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde bu konuda çok aktif ve öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı Türkiye’nin, bütün İslam ülkelerini olağanüstü zirveye davet ettiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Ondan sonra Birleşmiş Milletler süreci yaşandı. Güvenlik Konseyi’nde mesele ele alındı. Orada da Amerika yalnız kaldı, Genel Kurul’da da yalnız kaldı, tüm tehditlere rağmen. Yani ‘eğer siz karşı oy kullanırsanız, size şöyle yaparız, böyle yaparız’ gibi hiç de devlet geleneğine uymayan birtakım tehditler olmasına rağmen, aklı selim galip geldi. Bundan sonra Türkiye başta olmak üzere bütün Birleşmiş Milletler’in sağduyuya sahip ülkeleri, Avrupa ağırlıklı olarak Uzakdoğu ve Amerika dışında hiçbir ülkenin bu karara karşı bir olumlu bakışı söz konusu değil. Türkiye, bu meselenin takipçisi olacak. Bizim derdimiz, haklı olanın yanında yer almak. Güçlü olanın yanında yer almak, bizim geleneğimizde de hukuk anlayışımızda da yok.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL