Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“‘’Bölgenin nefes alacağı merkez olacak’’” kilitlendi ‘’Bölgenin nefes alacağı merkez olacak’’ | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

‘’Bölgenin nefes alacağı merkez olacak’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kartepe Uzuntarla bölgesinde 2 bin dönüm alanda yapım çalışmaları devam eden Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nı inceledi. Genel Sekreter Bayram, önümüzdeki yıl parkın vatandaşların..

‘’Bölgenin nefes alacağı merkez olacak’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kartepe Uzuntarla bölgesinde 2 bin dönüm alanda yapım çalışmaları devam eden Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nı inceledi. Genel Sekreter Bayram, önümüzdeki yıl parkın vatandaşların hizmetine açılacağını söylerken, “Kocaeli başta olmak üzere Marmara bölgesinin nefes alacağı merkez olacak” dedi. Otobur hayvanların da yer aldığı Doğal Yaşam Parkı’nda 170’e çıkarılan hayvan sayısına, babun maymunları da eklenerek sayı daha da yükseltilecek.  

“BABUN EVİ TAMAMLANIYOR”

Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nda incelemeler yapan Genel Sekreter İlhan Bayram, Parka en son Bursa’dan 7 adet kızıl geyik getirildiğini vurgularken, 70 dönümlük doğal bir alanın geyiklere ayrıldığını da belirtti. Dağkeçisi ve yaban koyunları parkın diğer sakinleri arasında yer alırken, hayvan sayılarının her geçen gün arttırılması da planlanıyor. Yapım çalışmaları devam eden “Avrupa’nın en büyük” Doğal Yaşamı Koruma Parkı’nın ilk sakinlerinin sayısı 170’e ulaştı. Babun maymunlarının kısa bir zaman diliminde Kocaeli’ye geleceğini de açıklayan Bayram, “Babun evi tamamlanıyor. Doğal Yaşam Parkı’nda rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürecekler. İnsanımızda bu güzellikleri görme şansı yakalayacak” açıklamasını yaptı.

“ANADOLU’NUN YIRTICI TÜRLERİNİ DE TOPLAYACAĞIZ”

Bir kısmı çiftlik hayvanı, bir kısmının da yabani hayvanların oluşturduğu Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı, kızıl geyikler, karacalar, ala geyikler ve ceylanların yanı sıra Anadolu’nun endemik türleri, yabani ot obur türlerini bünyesinde bulundurmasıyla da dikkat çekiyor. Birinci etabının tamamlanmasının ardından ikinci etapta Anadolu’nun yırtıcı türlerini toplayacaklarını açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Ayı, çakal, kurt ve sırtlan gibi türlerle birlikte parkımızı zenginleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“BURADA BİNİN ÜZERİNE CANLININ YAŞAMASINI HEDEFLİYORUZ”

Parkta ki temel amaçlarının Anadolu’daki türleri hem halkımızla tanıştırmak, hem de soyu tükenmekte olan hayvanların burada ççoğaltılmasına yardımcı olmak diye ifade eden Genel Sekreter İlhan Bayram, “Çocuklarımızın hayvan sevgisi ve eğitimleri için alanlarda oluşturacağız. En büyük hedefimiz Doğal Yaşam Parkımızda binin üzerine canlının yaşamasıdır” dedi. Parkta ki çalışmaların 2009 yılında başladığını, parkı son aylarda şekillenmeye başladığını kaydeden Bayram, parktaçocuk hayvanat bahçesi alanı da oluşturulacağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL