Manşetler Surmanset

“Bu Arsalar Çayırova’nın Değil Ben Çıkardım”

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumuna damga vuran bu sözler Başkan Şevki Demirci’ye ait. Gündemin ikinci maddesi olan ve Belediyeye ait 15 adet arazinin satışı için yetki isteyen gündem maddesinin..

“Bu Arsalar Çayırova’nın Değil Ben Çıkardım”

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumuna damga vuran bu sözler Başkan Şevki Demirci’ye ait.

Gündemin ikinci maddesi olan ve Belediyeye ait 15 adet arazinin satışı için yetki isteyen gündem maddesinin görüşülmesi sırasında gerginlik adeta tavan yaptı. Muhalefet Meclis Üyeleri ve Başkan Demirci arasında arazi satışları konusunda uzun süre tartışılacak bir polemik yaşandı.

BAŞKAN DEMİRCİ KAMERAYI KAPATTIRDI

Gündem maddesinin görüşülmesine geçmeden hemen önce espirili bir dille kayıt yapan meclis kamerasının kapatılasını isteyen Demirci: “Siz şimdi diyeceksiniz, Başkan Demici Çayırova’yı satıyor. Burada arasa satışı var yapılan ve yapılacak hizmetler için bu arsaları satıyoruz” dedi.

“ÇAYIROVA’NIN BÖYLE BİR ARAZİSİ YOKTU”

Duruma tepki gösteren CHP’li Halis Koç ise “Bunlar Çayırovalıların arazisi elbette bu satışlara karşıyız. Tüm meclis üyelerini de karşı olmaya davet ediyoruz” dedi. Koç’un sözlerine tepki gösteren Demrici ise “Bu arsalar Çayırova’nın değil ben çıkardım bu arsaları. Siz dönüm dönüm sattınız da ne yaptınız Çayırova’ya. Soruyorsunuz Kent meydanı ne oldu, Küçük sanayi sitesi ne oldu bunlarla yapılacak bu projeler. Bu arsaları biz çıkardık, Çayırova’nın böyle bir arazisi yoktu” şeklinde cevap verdi.

UÇAR: “ÇAYIROVALILARIN HAKKI VAR”

Saadet Partili Meclis Üyesi Ali Uçar ise “Biz yer satışlarına karşı olduğumuzu ilk günden beri söylüyoruz. Sonra yer istimlak etmek için aylarca yıllarca uğraşıyorsunuz. Bu arsaların yerini dahi bilmeden satışlarına onay verenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“İCRAAT YAPMAK İÇİN SATIYORUZ”

Başkan Demirci ise “Çayırova’ya bizimde katkılarımız ile 70 dönüm yer kazandırdık. Bu yerleri satacağız ki yenilerini alıp yatırım yapabilelim. Biz bir yandan satarken bir yandan da yer alıyoruz. Sizin paha biçemediğiniz arazilere ihalelerde alıcı bile çıkmıyor” dedi.  Uçar ise “Arsaları ihaleye çıkarıyorsunuz ihaleye katılan yok diyorsunuz. Çiçeğin böceğin sosyal medyadan reklamını yapacağınıza satışa çıkardığınız arsanın reklamını yapında rekabet ortamı oluşsun. Sonra niye satılmıyor, niye alıcı çıkmıyor diyorsunuz” dedi.

İyice gerilen ortamda muhalefet ile tartışmanın uzaması üzerine Başkan Demirci gündem maddesini oylamaya sundu. Ak Partili üyelerin oyları ile kabul edilen gündemin ikinci maddesi ile 15 adet arazinin satışına onay verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL