Sağlık

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!

Yediğiniz yiyecekler sizin ilacınız olabilir. Bazı besinler gençleştirir bazıları ise çeşitli hastalıklara karşı korur. Sizde her tükettiğinizde vücudunuza şifa olacak besinlerden tüketmek istiyorsanız … Balık Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin..

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Yediğiniz yiyecekler sizin ilacınız olabilir. Bazı besinler gençleştirir bazıları ise çeşitli hastalıklara karşı korur. Sizde her tükettiğinizde vücudunuza şifa olacak besinlerden tüketmek istiyorsanız …

Balık
Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin vücutta birçok kronik hastalığın ortaya çıkmasına yol açan inflamasyon (yangı, iltihap) durumunu azalttığı uzun zamandan beri bilinen bilimsel bir gerçek. Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kendimizi daha mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlıyor. Yeterli omega-3 yağ asidi tüketenlerin kilo yönetiminde daha başarılı oldukları da biliniyor.

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Karnabahar,brokoli, brüksel
Karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana ve mor lahana gibi sebzeler içerdikleri izotiyosiyanatlar ile özellikle kolon, akciğer, pankreas, prostat ve mide kanserlerine karşı koruma sağlarlar. Brassica sebzelerinden maksimum fayda elde etmek için haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih etmelisiniz. .

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Kırmızı meyveler
Böğürtlen, ahududu, yabanmersini gibi küçük kırmızı-mor meyveler içerdikleri antioksidanlarla yaşlanmayı geciktirici etki gösteriyorlar. Besinlerin anti-aging etkilerini gösteren Dünya’da geçerli ORAC puanlandırma sisteminde ilk sıralarda yerlerini alıyorlar.

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Zeytinyağı
İçerdiği tekli doymamış yağ asitlerinin ve bazı antioksidan öğelerin kalp sağlığını korumaya ve geliştirmeye yardımcı olduğu uzun zamandan beri biliniyor.

Bazı bilimsel çalışmalar kimi kanser türlerine karşı da koruma sağladığından bahsediyor. Zeytinyağı anti-aging etkili ve sağlıklı bir gıda olsa da 1 tatlı kaşığı 50 kalori içeriyor. Bu nedenle de tüketim miktarı konusunda dikkatli davranmakta fayda var. .

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Kakao

Panamalılar arasında kalp hastalıklarının en düşük görüldüğü Kunalılar incelendiğinde diğer Panamalılardan farklarının kakao içeceklerini sıklıkta tükettikleri olduğu fark edildi. Bilim adamlarının bu konuda yaptıkları araştırmalar sonucunda kakaonun kalp hastalıkları, demans ve tip 2 diyabete yakalanma riskini azalttığı belirlendi. Kakaonun damarları koruyucu etkisi olduğu düşünülmektedir.

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Turuncu sebzeler

Havuç, bal kabağı ve tatlı patates gibi sebzelere turuncu rengi veren beta-karoten güçlü bir antioksidan. Özellikle deri bütünlüğü ve göz sağlığı açısından da önem taşıyor. Yapılan bilimsel çalışmalar kalp ve kemik sağlığını korumakta önemli olduğunu göstermiştir. .

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!
Zerdeçal

Son yıllarda üzerine yapılan bilimsel çalışmaların giderek arttığı baharatlardan biri olan zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin antioksidanının Alzheimer’a karşı koruma sağladığı düşünülmektedir.
Yine diyabetin ilk alarmı olan insülin direncini kırmaya yardımcı olduğuna dair bilimsel çalışmalar vardır

Bu besinlerin faydaları saymakla bitmez!

Domates

İçerdiği likopen ile prostat kanserine yakalanma riskini azalttığı biliniyor. Likopen aynı zamanda güneş ışınlarına karşı derimizi koruma altına alıyor ve kollojen adı verilen ve kaybı ile cildimizin yaşlandığı maddenin yıkımını azaltıyor. .

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL