“Bu kent sahipsizdir diyoruz”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Zafer Mutlu’nun 15 Ekim 2021 Tarihli Basın Toplantısı Metni   “Bugün Türkiye’nin en önemli problemi geçim sıkıntısıdır. Hayat pahalılığı vatandaşın canını yakmaktadır. Hele hele..

“Bu kent sahipsizdir diyoruz”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Zafer Mutlu’nun 15 Ekim 2021 Tarihli Basın Toplantısı Metni

 

“Bugün Türkiye’nin en önemli problemi geçim sıkıntısıdır.

Hayat pahalılığı vatandaşın canını yakmaktadır.

Hele hele asgari ücretle,  emekli maaşıyla geçinmek zorunda olan vatandaşlarımız perişan durumdadır.  Millet adeta kredi kartlarının asgarisini ödeyerek hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. Her ay on binlerce vatandaşımız da bankaların icra ağına düşmektedir.

Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde özellikle zamlanan doğalgaz faturaları milleti kara kara düşündürmektedir. Enflasyonu %19 açıklamaktadırlar ancak bugün gerçek enflasyonun %40’ları geçtiği herkesin ortak görüşüdür.

Başkanlık sistemine geçince ekonominin uçuşa geçeceğini söyleyen iktidar mensupları uçuşa geçen fiyatlar karşısında yine sorumluluğu market işletmecilerine atarak kurtulmaya çalışmaktadır. Bugüne kadar hangi sorumluluğu üstlenmişlerdir ki..

Yerel gündeme geçecek olursak;

Kentimizin birçok problemi maalesef 17 yıllık AK Parti yönetiminde çözülememiştir.

Bunların başında trafik sorunu gelmektedir. Sabah ve akşam saatlerinde kentin birçok noktasında 5 dakikalık yola yarım saatte gidilmektedir.

Yapılan battı çıktılar kavşak düzenlemeleri yetersizdir. Her biri yapılırken çok uzun sürmüş milleti canından bezdirmiştir. Çok daha hızlı imalatla fiyatlarda rekabet ortamı oluşturmak suretiyle çok daha uygun fiyatlarla şehir trafiğini rahatlatacak kavşak ve battı çıktılar veya diğer çözümler üretilmelidir.

Çöp fabrikası için süresinin dolduğu ifade edildiği halde yeni bir çözüm üretememişlerdir. 5 yıl önce Fransa’ ya modern çöp fabrikalarını gezmek için STK’lardan siyasi partilerden heyet oluşturup gittiler, ancak bunca zaman bir çözüm üretememişlerdir.  Demek ki birçok dış gezide olduğu gibi turizm gezisi yapmışlar. Henüz bir yer tespiti dahi yapılamadı.

Büyükşehirler içinde herhalde Tramvaya en son ulaşan şehir olduk. Ne kadar önemli olduğu da halkın gösterdiği rağbetden anlaşılmaktadır.  Şimdi yapılması gereken her yıl hattı biraz daha uzatmak. Toplu ulaşımı iyice rahatlatmaktadır. Ancak bu işler de çok ağır işlemektedir.

Bu kent sahipsizdir diyoruz. Boşuna konuşmuyoruz.

Bitmeyen atıl kalan projelerle dolu şehrimiz maalesef..

Şehir hastanesi tam bir muamma. Birçok şehirde faaliyete geçti. Bizde ne zaman biter süre veremiyorlar şimdi en azından kamuoyunu rahatlatmak adına yolu bitmemiş daha şantiye halindeki binanın küçük bir bölümünü açmak telaşındalar. Duyumlarımız proje müteahhidinin merkezdeki Kocaeli Devlet Hastanesinin kapatılması yönünde çabaları varmış bunun bu şehre ihanet olacağını da belirtmekte fayda görüyoruz.

Emniyet binası  2 yıl oldu. Planlanan açılış tarihinin geçeli…

Türkiyenin en kötü Adliye binası herhalde bizdedir. Bir yer tercihini zor başardılar. İnşaatı için herhalde birkaç dönem daha geçmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşüm konusunda adeta  yokuz…

Deniz ulaşımına hiç el atılamadı.

Kent merkezindeki Reel, Carrefour arazileri kente kazandırılabilirdi, yapılamadı..

Toplu ulaşım birçok yerde yetersiz hele umuttepe öğrencilerin de gelmesiyle tıkış tıkış..

Daha birçok meseleyi önümüzdeki haftadan itibaren konu konu ele almaya çalışacağız. Detaylandıracağız.

Biz bu kente katkı sağlamaya çalışacağız. Tükenmiş, yorulmuş, proje üretemeyen anlayıştan artık kurtulmak istiyoruz.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL