Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Bu Telefonun Öyle Bir Özelliği Var Ki… | Kocaelide Bugün
Teknoloji

Bu Telefonun Öyle Bir Özelliği Var Ki…

Bu yılki MWC’ye yeni ürünleriyle gelmese de ZTE, varolan tepe seviye telefonu Grand S3’e eklediği yeni bir özellikle göz doldurdu: Biyometrik göz tanıma!

Bu Telefonun Öyle Bir Özelliği Var Ki…

Cihaz, EyeVerify’ınEyePrintID’sini kullanıyor. Bu teknoloji, telefonun ön kamerasından göz taraması yapıyor ve gözde bulunan damarların bir haritasını çıkarıyor. ZTE’nin verdiği bilgilere göre her insanda farklı olmasının yanı sıra bu damarlar, ruhsal duruma yahut yaşa göre de değişim göstermiyor. Hatırlatmakta fayda var; ZTE Grand S3, retina/iris taraması yapmıyor; sadece göz akında bulunan damarların bir haritasını çıkarıyor.

Sistemin kurulumu da çok basit: ZTE Grand S3 elimizdeyken, ekranda görülen ve bir aşağı bir yukarı giden yeşil çizgiyi gözümüzle takip ediyoruz. Yaklaşık 1 dakikada işlem sona eriyor ve o andan itibaren, telefonumuzun kilidini açmak için ön kamerasına bakmak yetiyor. Buna benzer bir teknolojinin, SamsungGalaxy S5’le birlikte çıkacağı söylenmişti; ancak Samsung, parmak izi okuyucusu koymayı daha uygun görmüştü.

ZTE, Grand S3’ün bu özelliği kullanan ilk telefonlardan biri olduğunun üzerine basıyor. Gelecek Grand modellerinde de bu teknolojinin kullanılacağını belirten firma, EyePrintID’nin ödeme servisi gibi diğer kullanımlar için de ekleneceğinin altını çizmiş. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika bölgelerinden sorumlu ZTE Mobile CEO’su Kan Yulun, teknoloji hakkında yaptığı açıklamalarla güvenlik konusuna değiniyor ve şunları söylüyor: “Parmak izinin bir kopyasını çıkarmak ve bu güvenlik adımını aşmak kolaydır. Ancak EyePrint ID insan gözünün yüksek çözünürlüklü bir haritasını çıkardığından ve fiziksel bir temas olmadığından, istenmeyen birinin telefonun kilidini açması pek mümkün değil. EyePrintID’yi, fotoğraf kullanarak vs. de aşamazsınız.”

17 Ocak 2015’te 2999 yuan fiyatla (479$) Çin’de satışa sunulan ZTE Grand S3, AndroidKitKat4.4 işletim sistemine sahip. 5.5¨lik 1080p ekran, 3GB bellek, 2.5GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemci, 16GB depolama (+microSD), 16MP arka kamera, 8MP ön kamera ve 3,100mAh pil de, telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor. Telefon, bu yıl içerisinde ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak.

ZTE’nin, MWC öncesi yayınlanan videosunu izlemek için tıklayın.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL