Genel Politika

“BU TRENDE MAKİNİSTE DE İHTİYAÇ YOK”

Başbakan Yıldırım, Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı açılış törenine katılarak konuşma yaptı. “BU TRENDE MAKİNİSTE DE İHTİYAÇ YOK” Başbakan Binali Yıldırım, şimdi de yeni bir hizmetle Üsküdar’ı, İstanbulluları buluşturduklarını..

“BU TRENDE MAKİNİSTE DE İHTİYAÇ YOK”

Başbakan Yıldırım, Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

“BU TRENDE MAKİNİSTE DE İHTİYAÇ YOK”

Başbakan Binali Yıldırım, şimdi de yeni bir hizmetle Üsküdar’ı, İstanbulluları buluşturduklarını dile getirerek, bu metronun birçok farklı özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Her şeyden önce 10,5 kilometrelik bu metronun 9 durakta hizmet vereceğini aktaran Yıldırım, metronun sürücüsü, kaptanı olmadığını, kendi kendine gittiğini anımsattı.

Yıldırım, vatandaşların “Makinisti Kılıçdaroğlu olsun” ifadeleri üzerine, “Kılıçdaroğlu’nu makinist yaparız da bu trende makiniste de ihtiyaç yok diyorlar. Uzunluğu 20 kilometreyi bulan hattın geri kısmı da önümüzdeki seneler bitmiş olacak. Toplam maliyet yaklaşık 3,5 milyar lira. İstanbul’a helal olsun. İstanbul’un her şeyin en iyisine layık.” şeklinde konuştu.

Burada 126 tane metro aracı çalışacağını, kalan Çekmeköy-Sancaktepe hattının da en geç 2018 sonuna kadar bitmiş olacağını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Böylece 20 kilometrelik Sancaktepe’den Üsküdar’a sadece 27 dakikada geleceksiniz. Ne güzel değil mi? İstanbul’un trafiğinin yoğun olduğu saatleri de hesaba kattığımızda bunun ekonomiye ne kadar büyük bir faydası olduğunu söylemeye hacet yok. Bu hat, 700 bin kişiyi bir günde taşıyabilecek. 700 bin… Üsküdar’a, buradan Sirkeci’ye, Yenikapı’ya gitmek istiyorsanız Marmaray’a geçeceksiniz, oradan yolunuza devam edeceksiniz, hiç durmadan.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL