“Bu Yolda Can Güvenliği Kalmadı”

İzmit – Yalova Arası Allah’a Emanet İzmit – Yalova D130 Karayolu’nda artan kamyon yoğunluğu ile sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Konuyla ilgilenen İYİ..

“Bu Yolda Can Güvenliği Kalmadı”

İzmit – Yalova Arası Allah’a Emanet

İzmit – Yalova D130 Karayolu’nda artan kamyon yoğunluğu ile sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Konuyla ilgilenen İYİ Partili Lütfü Türkkan, yaşanan trafik kaousunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na taşıdı.

 

Bu Yolda Can Güvenliği Kalmadı

İzmit – Yalova Karayolu zaman içerisinde Başiskele, gölcük ve Karamürsel arasında artan yapılaşma, ticaret ve liman faaliyetlerinden dolayı trafik yükünü kaldıramaz hale geldi.

Karayolunda artan kamyon ve tır trafiği, iki şeritli gidiş geliş olan yolda  kural ihlalleri de eklendiğinde özellikle otomobil sürücüleri için zor anlar yaşatıyor. Kavşak ve bağlantı çıkış noktalarının yetersizliği de karayolundaki güvenliği düşürüyor.

Karayolunun artık yetersiz kalması üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na D-130 ile ilgili soru önergesi verdi.

Türkkan önergesinde karayolunun yetersiz kaldığını, bundan ötürü Bakanlığın İzmit – Yalova Karayoluyla ilgili herhangi bir yenileme ve genişletme kararı olup olmadığını sordu.

Önergesinde özellikle kavşak noktalarında kamyon ve tır trafiğinden ötürü güvensiz hale yolda battı çıktı planlamasının olup olmadığını soran Türkkan, karayolunun genişliğinin ve şeritlerinin yetersiz olduğunu belirtti.

D130 Kentsel Dönüşüme Göre Yeniden Planlanmalı

İzmit – Yalova karayolunun özellikle İzmit – Gölcük arası kısmında yaşanan trafik sorununa dikkat çeken Türkkan, yerleşim alanlarıyla karayolunun çok yakın olmasından dolayı gerekli battı-çıktı ve kavşakların gerçekleştirilemediğini belirtti. Karayolu güzergahının yeniden planlanması ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkkan, bununla ilgili herhangi bir projelendirmenin olup olmadığını ve KGM ile belediyeler arasında bir koordinasyon olup olmadığını sordu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL