Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Bugün tarihi bir gün!” | Kocaelide Bugün

“Bugün tarihi bir gün!”

İzmit’te tarihi gün!  Fethiye Caddesi’nde ilk kazmayı 20 yıl sonra Hürriyet vurdu  İzmitlilerin büyük bir heyecanla beklediği ‘Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenlenmesi’ projesinde çalışmalar bugün başladı. 20 yıl sonra..

“Bugün tarihi bir gün!”

İzmit’te tarihi gün!

 Fethiye Caddesi’nde ilk kazmayı 20 yıl sonra Hürriyet vurdu

 İzmitlilerin büyük bir heyecanla beklediği ‘Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenlenmesi’ projesinde çalışmalar bugün başladı. 20 yıl sonra kentin en işlek caddesinde yenileme çalışmalarını başlatan başkan Hürriyet, “Bugün tarihi bir gün!” dedi

 İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile Türkiye’de bir ilk olarak kentin en işlek caddesi Fethiye Caddesi’nin yeni görünümünü İzmitliler belirledi. Fethiye Caddesi Yeniden Düzenleme Yarışması sonucu 3 proje halk oylamasına sunuldu. Birinci seçilen ve üzerinde büyük emek harcanan projede ilk kazma bugün vuruldu. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, koordinatörler, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Şahin, belediyenin birim müdürleri, proje ekibi  ve Fethiye Caddesi esnafı katıldı.

HÜRRİYET: CİDDİ EMEK HARCADIK

İzmitlilerin heyecanla beklediği günde konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün bizim açımızdan tarihi bir gün. Göreve geldiğimizden bu yana kentin her noktasına halkımızla birlikte karar vererek akılcı bir şekilde projeler üretmeye gayret ettik. Fethiye Caddesi 20 yıldır el sürülmemiş, köhneleşmiş, kente yakışmayan ve artık çok daha iyisini hak eden bir cadde. Türkiye’de ilk olan bir proje yarışması ve akabinde o yarışmadan çıkan 3 projenin halka sunularak ilk defa halkın kendi projesini kendi seçmesi neticesinde bir proje ürettik. Proje üzerinde ciddi emek harcadık.

BUGÜN İLK KAZMAYI VURUYORUZ

Ben yaptım oldu mantığıyla değil, halkımızla beraber katılımcı bir süreç işletelim istedik. Nihayetinde de halkımız beğendiği projeyi oy çokluğuyla seçti. Bir süredir de projemizin üstyapı ve altyapısıyla alakalı Büyükşehir belediyesi İSU dâhil olmak üzere bütün kurumlarla görüşmeler neticesinden altyapının da elden geçirilmesi gerektiğine karar verdik ve ihalemizi de altyapı ve üstyapıyı kapsayacak şekilde yaptık. Bugün Allah’ın izniyle ilk kazmayı vuruyoruz. Bu mübarek Cuma gününde başladığımız işimizi hayırlısıyla bitirmek nasip olsun. Ekibime, tüm çalışanlarımıza, firmamıza güveniyorum.

HERKES BU PROJEYİ ÖNEMSİYOR VE SAHİPLENİYOR

Bugüne kadar yaptığımız bütün toplantılar ve teknik bilgilendirmeler bize şunu gösteriyor: İnşallah burada çalışmamızı esnafımızı mağdur etmeden hızlı ve güzel bir şekilde başlayıp bitireceğiz. Bu konuda öncelikle destek olan kurumumuzun bütün çalışanlarına, başkan yardımcılarıma, koordinatörlerime, müdürlerime, herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes bu projeyi çok önemsiyor ve sahipleniyor. En iyisini halkımızı mağdur etmeden nasıl yaparız diye kendine dert eden bir ekip var. Değerli esnaflarımıza, temsilcilerimize, başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onların desteği çok kıymetli.

BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Malum pandemi sürecindeyiz ve halkımız, esnafımız mağdur. Ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Elbette ki böylesi bir dönemde işlerini aksatacak, onlara sıkıntı yaratacak işler yapmamayı arzu ediyoruz. İnşallah esnafımızı mağdur etmeden bu süreci hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Şeffaf bir şekilde bütün süreci halkımızla paylaşacağız. Bu konuda esnafımızın hoşgörü ve sabrını temenni ediyorum. Sevgili İKM başkanımdan da esnaf bir sıkıntı yaşandığında bize iletmesi ve bilgilendirmesini istiyorum. Çok hızlı ve sıkıntısız bir süreç ile projemizi tamamlamak istiyoruz. Bugün hep birlikte kazmayı buralım istedik. Bugün tarihi bir gün. 20 yıldır el sürülemeyen bu caddeyi yenilemek bize nasip oldu. İnşallah projemiz tamamlandığında Fethiye Caddesi önemli markaların da geleceği açık avm statüsünde kullanılabilecek kıymetli bir kent merkezi sembol alanı olacak. Tüm kent için ve özellikle esnafımız için hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 ÖZTÜRK: SİZLERE GÜVENİYORUZ

İKM Başkanı Murat Öztürk, “24 saat emrinizdeyiz. 2 yıldır pandemi sürecinin içerisindeyiz. Bu süre içerisinde bize hep destek oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Buranın bir cazibe merkezi olması adına bizim de katkılarımızla sürecin en iyi şekilde gideceğini düşünüyorum. 24 saat buradayız. En ufak bir sıkıntıda biz yanınızdayız. Hiçbir siyasi güdüm içerisinde olmadan buranın en iyi ve kısa süre içerisinde biteceğini tahmin ediyoruz. Sizlere de güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

FETHİYE CADDESİ’NDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Fethiye Caddesi ve Yan Yollar Yeniden Düzenleme projesinde alt yapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu çalışmaları yer alıyor. Üstyapı ise Fethiye Caddesi ve yan yollarının zemin kaplamalarının değiştirilmesi, kent mobilyalarının eklenmesi (oturma bankları, wifi noktaları, çeşme,yer tabelaları, trafik hidrolik bariyerleri), dükkan önlerinde bulunan giriş basamaklarının kotuna uygun olarak yenilenmesi, kademeli platformlar eklenmesi, ara sokak merdivenlerinin yenilenmesi ve aydınlatma elemanlarının yenilenmesini kapsıyor. Esnafın mağdur olmaması amacıyla çalışmalar kısım kısım ilerleyecek ve kış aylarında dükkân önleri maksimum seviyede kullanılabilir olacak. Teknik elemanlar süreç boyunca sahada olacak ve esnaf herhangi bir aksaklıkta teknik ekip ile doğrudan iletişime geçebilecek.

 EN SON ERENKAYA DÖNEMİNDE

İzmit’in en önemli ticari merkezi olarak tarihi bir geçmişe sahip olan Fethiye Caddesi’nde son yenileme, bundan yaklaşık 25 yıl önce dönemin başkanı Hikmet Erenkaya tarafından yapılmıştı. Aradan geçen süre boyunca hiç dokunulmayan Fethiye Caddesi’nde, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yıllar sonra ilk çalışmayı başlatmış oldu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL