Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset

“Bunda kızacak, gücenecek bir şey yok.”

Arınç’tan itiraf: “Saadet Partisi’nin hiçbir kabahati yok.” Ak Parti kurucularından Bülent Arınç katıldığı televizyon programında, Saadet Partisi’nin CHP ile seçim işbirliği yapmasını değerlendirdi. Ak Parti kurucularından Bülent Arınç, Habertürk Tv’de..

“Bunda kızacak, gücenecek bir şey yok.”

Arınç’tan itiraf: “Saadet Partisi’nin hiçbir kabahati yok.”

Ak Parti kurucularından Bülent Arınç katıldığı televizyon programında, Saadet Partisi’nin CHP ile seçim işbirliği yapmasını değerlendirdi.

Ak Parti kurucularından Bülent Arınç, Habertürk Tv’de katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevapladı. Programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Arınç, Saadet Partisi’nin CHP ile seçim işbirliğine gitmesini “Bunda kızacak, gücenecek bir şey yok.” İfadeleriyle normal karşıladığını belirtti.

ARINÇ’IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“CHP’yle nasıl olur da Saadet Partisi bir araya gelir. Daha 74’te Erbakan Hoca bunu yaptı. Ben o zaman il başkanıyım. Ama şartlar öyle gerektirdi. Demirel bana muhalefet görevi verdi dedi. Şimdi ben bunları 74 için konuşuyorum 98 doğumlular beni dinliyor. 24 yıl öncesinden bahsediyorum. O zaman Ferruh Bozbeyli’nin Demokratik Partisi vardı. Bende Demirel’in olduğu bir hükümete girmem dedi. CHP’yle Milli Selamet Partisi (MSP) başbaşa geldi tarihi bir yanılgıyı ortadan kaldıracağız dediler ve bencede çok faydalı bir koalisyon kurdular ama Kıbrıs çıkarmasından sonra o koalisyonda bitti. Yani CHP ve MSP hükümeti kurulduğu zaman Demirel o her zamanki haliyle bunlar zaten karpuz gibi içi kırmızı dışı yeşil vay filan diye anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdi. Ama aynı Demirel, 1991’den sonra SHP’yle hükümet kurdu. Yani devir değişti. CHP’ye bakış açısı değişti. CHP’nin kendi kimliği değişmeye doğru gidiyor. Saadet Partisi’nin CHP’yle bir ittifakın içerisinde olmasının kızacak, gücenecek, kabahat bulacak bir tarafı yok.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL