Büyükşehir İzmit’i yeşillendiriyor

Ağaç dikim sezonu İzmit’ten başladı. Çevreye ve yeşile önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçeleri yeşillendirmeye devam ediyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, 2018–2019 sezonunda il genelindeki ağaç..

Büyükşehir İzmit’i yeşillendiriyor

Ağaç dikim sezonu İzmit’ten başladı.

Çevreye ve yeşile önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçeleri yeşillendirmeye devam ediyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, 2018–2019 sezonunda il genelindeki ağaç dikim çalışmalarına İzmit ilçesinden başladı. Birçok farklı türde güzel koku saçan ağaçlar kavşak, yürüyüş yolları ve cadde kenarlarına dikilerek, şehre görsel olarak zenginlik katılıyor.  Bu güne kadar 8 milyon 612 bin 490 ağaç dikilirken, 2018 yılında toprakla buluşan ağaç sayısı ise 223 bin 797 oldu.

FARKLI TÜRLERDE AĞAÇ DİKİMİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni sezon kapsamındaki ağaç dikim çalışmalarına İzmit ilçesinden başladı. Kavşak, yürüyüş yolları ve cadde kenarlarına; Diş Budak, Akçaağaç, Ihlamur ve diğer birçok çeşit ağaç dikiliyor. Dikilen ağaçlarla hem şehir içerisindeki yeşil alanlar zenginleştiriliyor hem de görsel olarak daha güzel bir çevrenin oluşması sağlanıyor.

 BU GÜNE KADAR 8 MİLYON 612 BİN 490 AĞAÇ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ağaç dikme çalışmaları kapsamında özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler tarafından 2018 yılı içerisinde Eylül ayına kadar 223 bin 797 adet ağaç dikimi yapıldı. Ağaç dikim çalışmaları yıl boyunca artarak devam ediyor. Öte yandan bugüne kadar dikilen ağaç sayısı ise 8 milyon 612 bin 490 sayısına ulaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL