Güncel Manşetler

Büyükşehir’den Liseliler için Yazarlık Okulu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Akademi Lise’de Yazarlık Okulu açacak.  Yazarlık Okulu’ndan; deneme (makale), şiir, portre (biyografi), hikâye (öykü) alanında yeteneği olan..

Büyükşehir’den Liseliler için Yazarlık Okulu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Akademi Lise’de Yazarlık Okulu açacak.  Yazarlık Okulu’ndan; deneme (makale), şiir, portre (biyografi), hikâye (öykü) alanında yeteneği olan ve kendisini geliştirmek isteyen lise öğrencileri yararlanacak. Bu yıl yazarlık okulunda karikatür eğitimi verilmesi de planlandı. Bu alanlarda yetkin yazarlar tarafından verilen eğitim sonunda öğrencilerin kendilerinin yazdığı eserlerden oluşan bir kitap hazırlığı ile çalışma kitap fuarında okurların beğenisine sunulacak.

BAŞVURU İNTERNET ÜZERİNDEN

Yazarlık Okulu’na İzmit Akademi Lise’de eğitim alan 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri katılabilecek. Yazarlık Okulu için son katılım tarihi ise 24 Kasım Cuma olarak belirlendi. Öğrenciler başvurularını, akademiliseyazarlikokulu@gmail.com. adresi üzerinden ya da İzmit Akademi Lise’ye elden teslim edecek. Konu ile ilgili ayrıca, 0262 335 41 42 nolu telefondan bilgi alınabilecek.

ALANLARIYLA İLGİLİ BİRER ESER ALINACAK

Başvuru yapan öğrencilerden başvurdukları alanla ilgili birer eser örneği alınacak. Projeye katılacak olan öğrenciler 25-26 Kasım tarihleri arasında seçilecek. Yazarlar ve eğitmenlerden oluşan komisyon tarafından başvuru yapan öğrencilerden her ders için 25’er öğrenci seçilecek. Şiir 25, deneme 25, hikaye 25, portre 25 ve karikatür için 25 öğrenci olmak üzere 125 seçilecek. Dersler 15 günde bir İzmit Akademi Lise’de yapılacak. Seçilen öğrencilerin her birine yazarların belirlediği 10 kitap, proje sürecinde hediye edilecek. Proje sürecinde ayrıca gezi ve yazar ziyaretleri yapılacak.

ALANINDA UZMAN EĞİTMENLER DERS VERECEK

Yazarlık Okulu’nda, eğitim verecek olan alanında uzman yazar kadrosu ise şöyle:

YAZARLAR

Portre (Biyografi) – Fahri TUNA (Proje Koordinatörü)

Şiir – Adem TURAN

Hikâye (Öykü) – Güray SÜNGÜ

Deneme – Mehmet ŞEKER

Karikatür – İlhami ATMACA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL