Buz Pateni Yarışmalarına Davet

Tortumluoğlu’ndan buz pateni sporunun çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri  hakkında bilgilendirici açıklama.           Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda Buz Pateni Federasyonu Kocaeli..

Buz Pateni Yarışmalarına Davet

Tortumluoğlu’ndan buz pateni sporunun çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri  hakkında bilgilendirici açıklama.

          Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda Buz Pateni Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi olan Vedat Tortumluoğlu’ndan davet ve buz pateni sporunun çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri  hakkında bilgilendirici açıklama.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre, spor etkinliklerine katılan gençlerin çevrelerindeki bireylerle kurdukları ilişkilerde bağlarının güçlendiği, ailelerinin ve çevrelerinin olumlu tutum ve davranışlarının da özgüvenlerine katkıda bulunduğu görülmüştür.

Fiziksel, bilişsel ve sosyal açılardan sağlıklı bir gelişim süreci geçirebilmeleri için olumsuz çevre koşulları altında yaşayanlar başta olmak üzere toplumdaki tüm gençlere, destekleyici fırsatların, çeşitli proje ve programların sunulması önemlidir. Gençler okul dışı zamanlarını verimli geçirecek programların, etkinliklerin eksikliğinden ve çevresel, ailevi, kişisel sorunlardan dolayı, eğitime devam etmeme, zararlı alışkanlıklar edinme, anti-sosyal davranışlar gösterme gibi gelişimlerini olumsuz etkileyen davranışlara yönelebilmektedirler. Gençlerin sağlıklı gelişimi için, zarar azaltıcı bakış açısıyla geliştirilecek programlardan öte, koruyucu önleyici ve geliştirici programların artırılması üzerinde durulmalıdır. Bu programların öğretici ve geliştirici nitelikte, sanat ve spor gibi araçlarla gençlerin yaşına ve ilgilerine göre şekillendirilmesi faydalı olacaktır. Spora katılım gösteren gençlerle yapılan çalışmalara bakıldığında yaşadıkları gelişimsel değişimler görülecektir.

Buz pateni sporu da, gençlerin ilgi duyduğu ve öğrenip alışkanlık edindiklerinde ise kolay kolay vazgeçemediği bir spor dalı olması hasebi ile ebeveynlerin çocuklarını bu spora gönül rahatlığı ile yönlendirmelerini tavsiye etmekteyiz.

Bu hafta sonu 17-18-19 Ocak tarihlerinde (08:00-18:00 saatleri arasında) İlimizde yapılacak olan Federasyon kupasını çocuklarınızla birlikte izleyerek onların sempati kazanmalarını sağlayıp buz pateni sporuna yakınlaşmalarını sağlayabilirsiniz. Tüm Kocaeli halkını Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonuna bekliyoruz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL