“Çalışanlarda Beklenti Büyük”

ÇALIŞANLARIN PROMOSYON ÜCRETİ HAKKIYLA ÖDENMELİ Kocaeli Büyükşehir başta olmak üzere bazı İlçe Belediyelerinin Banka promosyonu ihalesi ile ilgili süreç hız kazandı. Birçok çalışanın beklenti içine girdiği banka promosyonları ile ilgili..

“Çalışanlarda Beklenti Büyük”

ÇALIŞANLARIN PROMOSYON ÜCRETİ HAKKIYLA ÖDENMELİ

Kocaeli Büyükşehir başta olmak üzere bazı İlçe Belediyelerinin Banka promosyonu ihalesi ile ilgili süreç hız kazandı. Birçok çalışanın beklenti içine girdiği banka promosyonları ile ilgili Kocaeli Bem Bir Sen Şube Başkanı Faruk Zihni bazı açıklamalarda bulundu.

Çalışanlarda Beklenti Büyük

Başkan Zihni” Birçok Kamu kurumunda olduğu gibi bu yıl içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Promosyon İhalesi süreci başlamak üzeredir. İşçi ve memur çalışanlarımızda heyecanlı bir bekleyiş ve büyük bir beklenti var. Ülke genelinde kamu kurumlarında alınan rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, beklentinin doğal olduğunu düşünüyorum.
Ülke genelinde bazı kamu kurumları, Banka promosyonu ihalesi şartnamelerini, bankalar arasında rekabet oluşturacak şekilde oluşturmuş, çalışanlarını iyi koşullarda banka promosyonundan faydalandırmıştır. Bazı kurumlar ise sözleşme tarihine bakılmaksızın günün ekonomik koşullarına göre alınacak ücretlerin güncellemesi talebinde bulunmuş ve iptal hakkını işletmiştir.

Çalışanlar Hak Kaybına Uğradı

Günümüz ekonomik koşullarında alınan promosyon ücretleri kısa süre içinde erimiş ve çalışanlar banka promosyonları konusunda hak kaybına uğramıştır. Özellikle Kocaeli de yetkili olduğumuz Bazı İlçe Belediyelerinde, geçen sene yapılan banka promosyon sözleşmeleri değersiz hale gelmiştir. Bu anlaşmaların günümüz şartlarına göre revize edilmesi gerekmektedir. Mevcut rakamlar hiçbir anlam ifade etmemektedir. Yetkili olduğumuz Belediyelerde bu yönde bir beklenti oluşmuştur. Bu konuda kurumlarımıza ve bankalara daha önce çağrıda bulunmuştuk. Yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz. Çalışanların hakları teslim edilsin.
Bankacılık Sektörü Taşın Altına Elini Koymalı
6 Ayda bir Memur Maaşlarına yapılan zam miktarları düşünüldüğünde, bankaların çalışan ücretleri üzerinden nemalandığı miktarlar arttırmaktadır. Yüksek kar açıkladığı bu dönemde Bankacılık sektörü taşın altına elini koymalıdır. Kurumların ve çalışanların taleplerine kulaklarını tıkamamalıdır. Nemalandığı ücretli çalışanlara daha iyi koşul ve şartlarda promosyon ödemesi yapmalıdır.

Rekabet Çalışanların Lehine

Kamu Kurumlarındaki rekor sayılacak en güncel Banka promosyonu örneği Anadolu Üniversitesi olmuştur. 5500 Çalışana, 3 yıl için 41500 lirayı peşin olarak ödenecek şekilde tamamlamıştır. Bu anlaşmada yaşanılan rekabet ortamının, çalışanlara kazandırdığını açık bir şekilde görmekteyiz. Çalışanlarımız, Banka Promosyonundan Anadolu Üniversitesinde olduğu gibi en iyi şekilde yararlanmak için Kurumlarımızdan gerekli rekabeti oluşturacak ortamı oluşturmasını, mevcut anlaşmaları günümüz şartlarına göre revize etmesini beklemektedir.
Bem Bir Sen Kocaeli Şubesi olarak çalışanlarımızın en iyi şekilde faydalanması için Bankalara ve Kurumlara bu konuda tekrar çağrıda bulunuyoruz. Yeni sözleşmeler için günümüz koşuları dikkate alınarak bankalar arası rekabet oluşturulmalıdır. Yapılacak sözleşmelere, mevcut ekonomik koşullara göre güncelleme hakkı koymalıdır. Mevcutlar için ise iptal ve güncelleme hakkı korunmalıdır.” İfadelerinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL