Genel

Çalışma sürelerinde değişikliğe gidildi

İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre maden ve turizm sektörü çalışanlarının çalışma süreleri yeniden düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, ‘İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde..

Çalışma sürelerinde değişikliğe gidildi

İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre maden ve turizm sektörü çalışanlarının çalışma süreleri yeniden düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, ‘İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması hakkında kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliğinin 4’üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklendi:

“Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi  günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir.”

Aynı yönetmeliğin 5’inci maddesinin ikinci fıkrasına da aşağıdaki cümle eklendi:

“Turizm sektöründe dört aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi normal haftalık çalışma süresini aşamaz, denkleştirme süresi toplu iş sözleşmeleri ile altı aya kadar artırılabilir.”

Öte yandan aynı yönetmeliğin 10’uncu maddesi yürürlükten kaldırıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL