Çalışmaları yerinde inceledi

Kayıp Şehir Nikomedia kazı çalışmaları devam ediyor   İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Büyük Roma İmparatorluğu’nun başkenti Nikomedia’nın dünya mirasına kazandırılması için Çukurbağ Kazı Alanı’nda devam eden çalışmaları..

Çalışmaları yerinde inceledi

Kayıp Şehir Nikomedia kazı çalışmaları devam ediyor

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Büyük Roma İmparatorluğu’nun başkenti Nikomedia’nın dünya mirasına kazandırılması için Çukurbağ Kazı Alanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Haziran ayında imzalanan protokolün ardından ön çalışmaların başladığı Çukurbağ Kazı Alanı’nda incelemelerde bulundu. ‘Kayıp Şehir’ Nikomedia’nın gün yüzüne çıkması adına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Müze Müdürlüğü ve İzmit Belediyesi ortaklığında başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. Sistematik kazıların başladığı Çukurbağ Kazı Alanı’nda arkeoloji jeofiziği çalışmaları yapılarak kazıların yapılacağı alanlar belirleniyor.

 

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Başkan Hürriyet, Kazı Başkanı Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Bilimsel Kazı Danışmanı Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk, arkeojeofizik çalışmalarını yürüten Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç, Doç. Dr. Ertan Pekşen ve ekibi, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ceren Öker Cömert, Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat Eğitim Vakfı Kurucu Sekreteri Hakime Özgüven ve Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer ile birlikte alandaki çalışmaları inceledi.

 

ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Arkeojeofizik çalışmalarıyla ilgili Prof. Dr. Bülent Oruç’tan bilgi alan başkan Hürriyet, “İzmit’in tarihini gün yüzüne çıkartmak için bu çalışmalar çok önemli. Yapılan bilimsel çalışmalarla geçmişe ışık tutarak gelecek nesillere bilgi aktarımı için çalışıyoruz. Hepimizin büyük emek gösterdiği bu kazı çalışmalarını çok önemsiyor, önce kentimize sonra da ülkemize değer katması için var gücümüzle emek veriyoruz. İzmit büyük bir tarih ve kültür kenti. Kentimizin adını dünya miras listesine yazdırmak için adım adım ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

KAZI EKİBİNE TEŞEKKÜR

Başkan Hürriyet, Kazı Başkanlığını yapan Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Bilimsel Kazı Danışmanı Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç ve ekibi ile Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat Eğitim Vakfı Kurucu Sekreteri Hakime Özgüven’e kazı çalışmalarında gösterdikleri işbirlikleri ve verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL