Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Çanakkale 1915 "Bir Hilal Uğruna" Sahnelendi. | Kocaelide Bugün

Çanakkale 1915 “Bir Hilal Uğruna” Sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı ortaklığında Çanakkale 1915 “Bir Hilal Uğruna” tiyatro oyunu  Prof. Dr. Baki..

Çanakkale 1915 “Bir Hilal Uğruna” Sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı ortaklığında Çanakkale 1915 “Bir Hilal Uğruna” tiyatro oyunu  Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelendi.

 Türk tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü kapsamında düzenlenen tiyatro oyununa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve eşi Ümmühan Hülagü, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Deniz Binbaşı Nadir Döker ve Öğretmen Üsteğmen Ömer Zeyrek “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz ve Kara Harekatları” başlıklı sunumlarını yaptı. Sunumda, Çanakkale savaşı ile ilgili bilgiler verilirken sinevizyon eşliğinde izleyicilere şiirler ve türküler dinletildi.

 Sunum ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri sergiledikleri oyunda Çanakkale Savaşı’nın başlangıcından, zaferine kadar kadarki süreç aktarıldı. Tiyatro oyununda Nusret Mayın Gemisi’nden Seyit Onbaşı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığından 57. Alay’ın kahramanlıklarına kadar savaşın seyrini değiştiren olaylar canlandırıldı. İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatan ve büyük beğeni toplayan oyunun sonunda Vali Hüseyin Aksoy, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye tiyatro ekibi tarafından sancak hediye edildi. Gösteri, toplu fotoğraf çekiminin ardından katılımcılara üzüm hoşafı ikram edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL