Güncel Manşetler

Canlar Sevgide buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 12.’si düzenlenecek ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinin basın toplantısı gerçekleştirildi. Program içeriği ile ilgili bilgiler Büyükşehir Belediyesi Genel..

Canlar Sevgide buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 12.’si düzenlenecek ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinin basın toplantısı gerçekleştirildi. Program içeriği ile ilgili bilgiler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal tarafından aktarıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal 15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’daAtatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Kocaelileri davet etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞE KATKI

Sevgide Buluşalım etkinliğinin kent yaşamına bir gelenek gibi yerleştiğinin altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, bu topraklarda yüzyıllardır kötü niyetli çetelerin farklılıklarımızı yaraya dönüştürmeye yönelik çalışmaları olduğunu belirterek bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğimize katkı sağlandığını ifade etti. Bu tür etkinliklerle toplumumuzda birlik ve beraberlik sağlanarak huzur ortamı oluştuğunu söyleyen Yeşildal, 15 Temmuzda tüm farklılıkların bir kenara bırakılarak vatan ve birlik duygusuyla sokağa çıkıldığını belirtti.

ÖNEMLİ BİR GÜN

Muharrem ayının 10. Gününün Aşure günü olduğunu, İslam Dünyası için bu günün çok önemli olduğunu hatırlatan Yeşildal,” Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz Alevi-Sünni bütün Müslümanların kardeşliğinin açık bir göstergesidir” dedi. Kocaeli Cem Evleri Platformu adına konuşma yapan Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir, bu yıl 12.’si düzenlenecek Sevgide Buluşalım Etkinliğinin düzenlenmesine katkıları sebebiyle Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Basın toplantısına Alevi Derneklerinin yanı sıra Bayraktar Köyü Muhtarı Arif Akdeniz, Mecidiye Köyü Muhtarı İdris Derin de katıldı.

15 EKİM PAZAR GÜNÜ

15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Hüseyin ve Ali Rıza Albayrak Kardeşler eserleriyle sahne alacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması ve Muharrem Cem-i yapılmasının ardından yapılacak dua sonrası program, dağıtılacak aşure ile son bulacak.

BASIN TOPLANTISINA YOĞUN KATILIM

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan hazır bulundu. Ayrıca basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül, Gebze İlçesi Cem Ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Teslim Yıldız, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Akbaş, Derince İmam Hüseyin Cem Ve Kültür Evi Derneği Başkanı Mahmut Eskin, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Gülseven, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem Ve Kültür Evi Çayırova Şube Başkanı Şirin İnce, Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Durmuş Yıldırım, Darıca Cemevi Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Başkanı Şeref Arslan, İzmit Bayraktar Mahallesi Muhtarı Arif Akdeniz, İzmit Mecidiye Mahallesi Muhtarı İdris Derin ve İzmit Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir katıldı.

KATILAN DERNEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 12.’si düzenlenecek “Sevgide Buluşalım” etkinliğine Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği,  Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit, Derince ve Körfez Şubeleri,  Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Darıca Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi katılacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL