Güncel Manşetler

Çayırova Belediyesi’nde TEOG Hazırlık Kursu

Eğitime yaptığı desteklerle ve gerçekleştirdiği projelerle ilçede her geçen yıl başarı çıtasını ileriye taşıyan Çayırova Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan okullarda başarı oranını arttırmak için yeni çalışmalara imza atıyor. Bu..

Çayırova Belediyesi’nde TEOG Hazırlık Kursu

Eğitime yaptığı desteklerle ve gerçekleştirdiği projelerle ilçede her geçen yıl başarı çıtasını ileriye taşıyan Çayırova Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan okullarda başarı oranını arttırmak için yeni çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda ilçe sınırları içerisinde 8’ci sınıfa geçen öğrencilerine yönelik bir proje geliştiren Çayırova Belediyesi, TEOG sınavına özel bir hazırlık sınıfı oluşturdu. 700 öğrencinin deneme sınavına girerek ilk 50’ ye giren öğrencilerin seçilmesiyle oluşturulan sınıf, bilgievlerinde TEOG sınavlarına hazırlanacak. Seçilen 50 öğrenci ile 3 Temmuz’da kurs programlarına başlayan Çayırova Belediyesi, 25 Ağustos’a kadar yoğun bir dönem geçirdi. Verilen kısa bir aradan sonra 5 Eylül itibariyle tekrar kurs programına başlayan öğrenciler, TEOG sınavına kadar devam edecekler.

TEOG Hazırlık Kursu Öğrencileri Verimli Bir Yaz Tatili Geçirdi

Eğitim alanında çeşitli projelerle adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediyesi,  geçtiğimiz günlerde ortaokul öğrencilerinin hazırlandığı ve önemli bir dönüm noktası olan TEOG sınavı için de harekete geçmişti.  Geçtiğimiz dönemlerde sınav kaygısı, sınav stresini yenme ve motivasyon seminerleriyle TEOG öğrencilerinin yanında yerini alan belediye, bu dönemde önemli bir adım attı ve 50 kişilik bir hazırlık kursu oluşturdu. Uzman eğitim kadrosuyla 5 Eylül’de derslere başlayan öğrenciler için özel bir ders programı hazırlandı. TEOG öğrencilerinin yeni dönem için sınava daha iyi hazırlanmaları adına güzel bir yaz tatili programı uygulayan belediye, her hafta uygulanan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere öğrencilerin ders stresini ve sınav kaygısını yenmeleri adına önemli bir mesafe kat etti.

Öğrenciler Kültür Sanat ve Spor Alanlarında Birçok Etkinliğe Katılıyor

Öğrenciler özel tesislerde uygulanan yüzme derslerinin yanı sıra, futbol ve voleybol gibi gözde sporlarla da fiziki ve sportif gelişimine katkı sağladılar. Aynı zamanda gitar ve bağlama dersleri de alma imkânı buldular. Öğrencilerin sosyal yönden gelişimine katkı sağlamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvacık’ta bulunan Diriliş Kampı’nda da 4 günlük bir kamp programı yapan belediye, öğrencilerin yaz tatillerini verimli bir şekilde hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerine imkan sundu.  Gebze Teknik Üniversitesi’yle yapılan protokol çerçevesinde ise üniversitenin yaz okullarında öğrenciler için bir program oluşturuldu.  Her hafta cuma günleri üniversiteye giden öğrenciler İngilizce derslerinin yanı sıra çeşitli derslere girerek bilişim ve kodlama alanında eğitimler aldı. Eğitime başlayan TEOG hazırlık kursu öğrencileri, atölye çalışmalarıyla keyifli bir yaz geçirdi.  Eğitim sezonu öncesi üniversitenin akademik kadrosundan eğitim alan öğrenciler, üniversite ortamını yerinde görme fırsatı yakalamanın yanında bilim atölyesi ve çeşitli aktivitelerle de öğretici, eğitici ve eğlendirici bir eğitim alarak yeni döneme hazır bir şekilde adım attı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL