Manşetler Surmanset

Çayırova Ekim Ayı Meclisi Yine Gergindi

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumu bugün akşam saatlerinde Şevki Demirci başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin ilk iki maddesinin damga vurduğu meclis toplantısı gündem dışı konuşmalar ile başladı. Önce Başkan Demirci ardından..

Çayırova Ekim Ayı Meclisi Yine Gergindi

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumu bugün akşam saatlerinde Şevki Demirci başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemin ilk iki maddesinin damga vurduğu meclis toplantısı gündem dışı konuşmalar ile başladı. Önce Başkan Demirci ardından ise CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç ve Saadet Partili Meclis Üyesi Zeki Özçelik gündem dışı söz alarak, terörü lanetlediler. İçerisinde olduğumuz Muharrem Ayı’nı da unutmayan Demirci, Özçelik ve Koç herkesin yas orucunu ve aşuresini Allah kabul etsin dediler.

“PAZARCILAR BELEDİYEYİ BOYKOT ETTİ”

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç: “Çayırova’da yaşanan kapalı semt pazarı sorunu önceki gün giderildi fakat o süreçte halk mağdur oldu. Burada pazarcıların boykot ettiği Akse Mahallesinde ki kapalı semt pazarının yetersiz olduğunu belirtiyorlar. Bizde yaptığımız incelemede kapalı pazarın yetersiz olduğu kanısına vardık. Tavsiyemiz kapalı olan alt katın otopark olarak kullanılması ve üst bölümdeki açık alanın yeni ve kullanışlı bir Pazar olarak hizmet vermesidir” dedi.

“EMEK VE İNÖNÜ SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Koç ayrıca Emek ve İnönü Mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm süreci ile alakalı olarak gelinen noktayla ilgili bilgi istedi. Bunun üzerine cevap veren Başkan Demirci: “Emek ve İnönü Mahallesi halkı ile bir iki toplantı yaptık. En son verdiğimiz teklifi olumlu karşıladılar. Ama sürecin devamı Ankara’da devam edecek. Biz kısa süre içinde Ankara’ya gidip bu işi çözeceğiz ve bu işi de noktalamış olacağız” dedi.

“PAZARCILAR NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYOR, DUA ETSİNLER BİZE”

Demirci yaşanan Pazar sorunu içinse şu ifadeleri kullandı: “Burada çok güzel herşeyi düşünülmüş bir Pazar yaptık. Bize dua etsinler, kış gelecek soğukta dışarda olmayacaklar. Eksikler ise zamanla giderilecektir. Pazarcıları anlamak zor, onlar farklı şeyler istiyorlar ve bedava olsun istiyorlar. Onların istediği şeyler olmayacak. Şuan Pazar sonunu çözen tek ilçeyiz, normal açık pazarlar artık olmayacak kanun var. Bu iş bizim için bitmiştir, daha önemli çalışmalarımız var sırada onlarla uğraşmamız lazım”

“KÜÇÜK SANAYİ İÇİN YIL SONUNA KADAR TEMELİ ATMAK İSTİYORUZ”

Başkan Demirci, CHP’li Koç’un Küçük Sanayi Sitesi’nin durumu nedir? Sorusuna ise “Küçük sanayi sitesi proje aşamasında tahminen bu yılın sonunda temeli atılır” şeklinde cevap verdi. Gündem dışı konuşmaların ardından ise sıra gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Toplamda 8 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis yaklaşık 2 saat sürdü.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL