“Çayırova’da Önemli Çalışmalara İmza Attık”

Servet Günay, Çayırova’da ki Hedefini Açıkladı:   “2023’de Türkiye ortalamasının 10 puan üstü oy almak için çalışıyoruz”   AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, kurucu belde başkanlığı yaptığı dönemden bugüne..

“Çayırova’da Önemli Çalışmalara İmza Attık”

Servet Günay, Çayırova’da ki Hedefini Açıkladı:

 

“2023’de Türkiye ortalamasının 10 puan üstü oy almak için çalışıyoruz”

 

AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, kurucu belde başkanlığı yaptığı dönemden bugüne Çayırova’da yaptığı çalışmalar ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Belde başkanlığı döneminde Çayırova’nın ilçe olması için çok büyük emek verdiklerini söyleyen Başkan Günay, “Ak Partili Belediyeler olarak, Çayırova’ya çok büyük hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Hedefimiz 2023 seçimleri. Bu seçimlerde Çayırova’da hedefimiz, Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oy almak. ’dedi.

 

2002’nin ilk aylarında Çayırova Belde teşkilatı olarak bir arkadaşımıza atama ile belde başkanlığı görevini verildiğini söyleyen AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, ‘O dönemde Belde başkanı olarak atanan arkadaşımız hızlı bir refleks göstererek şahsımın da dahil olduğu 10 kişilik yönetim kadrosunu oluşturduk. Siyasi Hukuk İşlerinden sorumlu olarak, belde teşkilatında çalışmaya başladım. Bu süreçte 3 Kasım 2002 seçimlerini bölgemizde başarıyla gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 yıl devam ettik. Çayırova’ da gerçekleşen ilk kongrede yapılan istişareler ve ortak karar sonrası benim aday olmam istendi ve kurucu seçilen belde başkanı oldum.

Belde Başkanlığına başladığım dönemde, 28 Şubat süreci yaşanmış, devalüasyon olmuş, siyasetçiye hiçbir güven ve itibar kalmamıştı. Zor bir süreçte başkanlık koltuğuna oturmuştum. İnsanlar siyasete girmekten çekindiği korktuğu bir dönemdi. Ama sayın Cumhurbaşkanımıza insanların güveni, inancı ve desteği  sayesinde bu zorlu süreçte bizlerin yanında oldu. O dönemde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da siyasi yasaklıydı. Muhtar bile olamaz deniliyordu. Kuruluş yıllarında çok büyük sıkıntılar içindeydik. Onca soruna rağmen, Allah’a hamdolsun o günleri başarılı olarak atlattık. ’dedi

Bizi Yıpratmak İçin Çok Uğraştılar

2004 yerel seçimleri öncesi partimiz ve bizimle uğraşan çok kişinin olduğunun altını çizen ilçe başkanı Servet Günay sözlerine şöyle devam etti. “Bizi yıpratmak için çok uğraştılar. Ama bu amaçlarına ulaşamadılar. Görevimizi layıkıyla yaparak kimseye fırsat vermedik. 2004 yerel seçimlerine başarılı olarak, CHP’den seçimi alarak Çayırova Belediyesi AK Parti’ye geçti. Biz görevi devralınca, halkın iyice güvenini kaybetmiş bir belediye vardı. İcra dosyaları belediyeden eksik olmuyordu. Hiç unutmuyorum hiçbir petrol istasyonu, belediyeye ödeme alamadığı için mazot vermiyordu. Belediyenin parası yok diye araçlar çalışmıyordu. Biz göreve geldikten sonra bir petrol istasyonu ile anlaşma yaparak 1 ay veresiye mazot aldık. 1 aydan sonrada artık belediye olarak araçların mazot parasını düzenli olarak ödemeye başladık.

Kocaeli Büyükşehir Belediye sınırlarına girdikten sonra da Büyükşehir Belediyesinden büyük yatırımlar aldık. O dönemde Büyükşehir Belediyesi’nden Çayırova’nın acil ihtiyaçları neyse önemli destek aldık.” şeklinde konuştu.

Çayırova’da Önemli Çalışmalara İmza Attık

2008 de Çayırova’nın ilçe olması sürecinde teşkilat olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, “Belde başkanı olduğum dönemde burada, Çayırova (Güzeltepe) ve Şekerpınar beldelerini kapatılıp, Gebze’ye bağlanması gündemdeydi. Bu konuyu dışarıya yansıtmadan belde teşkilatında görev yaptığımız arkadaşlarımızla birlikte sürekli istişare içinde olduk. Çayırova’nın ilçe olması için çok büyük mücadele verdik. Bu süreç yaklaşık 4-5 ay kadar sürdü. Teşkilatımızın içerisinde yer alan arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda İl başkanı, Milletvekili, Genel Merkez’imiz ile sürekli görüşerek çalışmalarımızı bu işe yoğunlaştırdık.

En Büyük Başarımız Çayırova’nın İlçe Olması Oldu

Yasanın geçmesine 1 ay kalmasına rağmen, herkes Çayırova ve Şekerpınar kapatılıp, Gebze’ye bağlanacak söylentileri dolaşıyordu. Biz belde teşkilatı olarak, ilk günkü duruşumuzdan ödün vermeden tekrar harekete geçtik. Genel merkeze giderek, Çayırova’nın hızla büyüyen, gelişen bir yer olduğunu, stratejik öneminin ve geleceğinin çok önemli olduğunu belirttik. İl başkanımız başta olmak üzere, bize çok büyük destek verenler oldu, duruşumuza karşı çıkanların sayısı da oldukça fazlaydı. O dönem Gebze ilçe başkanı Mehmet Ali Okur’da Çayırova’nın ilçe olması konusunda bize büyük destek vermişti.AK Parti Çayırova Belde teşkilatı olarak, yaptığımız en önemli işlerden biri Çayırova’nın ilçe olmasına katkı sunmak oldu.” dedi.

Görevimizi Layıkıyla Yaptık

Sözlerine; “Eğer biz mücadele etmemiş olsaydık, bugün Çayırova ilçe olmamıştı” diyerek devam eden başkan Günay, “Dışarıya yansıtmadan yaptığımız olağan üstü mücadelenin sonucunu almayı başardık. Bu başarı şahsi olarak bana çok şeye mal oldu. Birçok kişiyi karşıma almak zorunda kaldım. Belli bir süre partide bu süreçten dolayı görev alamadık. Siyasi olarak yaptığımız bu hizmet, önümüzü tıkadı. Biz, bu bölgede doğru olarak nitelendirdiğimiz değerler için mücadele verdik, ne yaptıysak bize neye mal olursa olsun görevimizi her zaman layıkıyla yaptık. Önemli olan bölgemizin kazanmasıydı.” İfadelerine yer verdi.

Belde Başkanlığından İl Genel Meclis Üyeliğine Geçtim

Çayırova’nın ilçe olmasıyla birlikte, o dönem il genel meclis üyesi olmaya karar vererek, ilçe başkanı olmak istemedim diyen Servet Günay, “2009 seçimlerinde bu bölgede 1. sırada il genel meclis üyesi oldum ve 2014’e kadar devam ettim. Bugün Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi o gün beraber yol yürüdüğümüz yönetimimizde idi. Yapmış olduğumuz istişareler ile ortak karar neticesinde Çayırova ilçe başkanlığına ataması gerçekleşti.

Kocaeli, Büyükşehir olmasıyla İl genel meclislerini kapattılar. İl genel meclisi görevim sonunda partide aktif olarak görevim olsa da olmasa da partimin başarısı için çalışmalarıma devam ettim.

2019 seçimlerinde Çayırova Belediye Başkan aday adayı oldum. Kısmet olmadı. Son yapılan kongrede yapılan istişareler sonucunda İl Başkanlığımız ve Genel Merkezimiz tarafından Ak Parti Çayırova İlçe Başkanlığı görevi Ankara Genel Merkezimizde şahsıma tevdi edildi. Yaklaşık 2 yıldır da bu görevi sürdürüyorum.” dedi.

Çayırova’ya Çok Büyük Hizmetler Yaptık

Başkan Günay sözlerine şöyle devam etti; AK Parti döneminde Çayırova’da çok önemli hizmetler yapıldı. Biz, bu bölgede yaşayanlar olarak buranın hakkını her zaman savunduk. Çayırova’ya çok büyük hizmetler yaptık. Çayırova da alt yapı ile ilgili hiçbir sıkıntı kalmadı. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi önemli destekler verdi. Üst yapıda da hiçbir sıkıntımız yok. Çayırova’da gezip dolaştığınız zaman hiçbir sıkıntı çekmiyorsunuz. Ufak tefek eksikler arada olsa da gereken hızlı bir şekilde yapılıyor. Bölgemizde, geleceğimiz olan yavrularımız için okul öncesi ve sonrası için bilgi evleri yapıldı. Bölgemizde ki okulların hemen hemen hepsi yeniden yapıldı. En büyük sıkıntılarımızdan birisi Devlet hastanemiz yoktu. Çevre ilçelerimizde hastane olması nedeniyle buraya hastane yapılmayacaktı. Nüfusun artması sebebi ile ortaya çıkan sıkıntıların ve halkımızın istediğiyle bunun kararın alınması sağlandı. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan ihale sonucunda çalışmalar başlamış olup gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek İlçe Belediyemiz ’in destekleriyle Çayırova’mız Devlet Hastanesine kavuşacak.
Bunun yanı sıra İlçe’mizde Kent Meydanımızın yapımına hızla devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde Belediye Başkanımız ile birlikte, açılışını yaptığımız Kitap Kahve vatandaşlarımızın ve Gençlerimizin hizmetine sunuldu ve bir diğer 2.ncisi Akse Mahallemizde hizmete sunulacak. Büyükşehir Belediyemizin Cumhuriyet Mahallemizde ihalesini gerçekleştirerek, çalışmalarına başladığı Millet Bahçesi projesi en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Ayrıca Akse Mahallemizde yapılan çalışmalar neticesinde İlçemize kazandıracağı Millet bahçesi ihaleye çıkarak en kısa sürede vatandaşımızın doğa ile iç içe vakit geçirebileceği bir alan olarak sunulacak. Ülkemizde sayın Cumhurbaşkanımızın söz verip de yapamadığı hiçbir hizmet yoktur. Bu anlayışla Ülkemizde Ak Belediyecilik hizmette asla geri durmayan vatandaşlarının refah ve ferah seviyesini gerekliliklerini yapmaya devam edecektir.

Güzel Yatırımlar Yapılıyor

Bölgemizde küçük sanayi eksikliği vardı. Belediye başkanımız Akse köyünde bir planlama ve çalışma yaparak yer kazanımı sağladı. Yakın zaman içinde ihaleye çıkacak. Kısa sürede inşallah temel atma töreni gerçekleştireceğiz.

Çayırova Belediyemizin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Turgut Özal köprüsünün ihalesi yapıldı, çalışmalar olağan sürecinde devam ederek kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak.

Beni Arayanlara Hiçbir Zaman Kim Olduğunu Sormadım

Bizde Ak Parti İlçe Başkanlığı olarak, vatandaşımızla 7/24 saat beraberiz. Derdi sıkıntısı olan herkesin siyasi parti ayrımı yapmaksızın, kim olduğunu dahi sormadan ne sıkıntısı varsa, bu ilçede oturuyorsa gereken neyse yapıyoruz.

Tüm samimiyet ve iyi niyetimizde çalışıyoruz. İnsanların sorun ve sıkıntıları aşmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Ben şahsi olarak hiçbir zaman benden yardım isteyeni geri çevirmiyorum. Bu bölgede oturan insanların her zaman yanındayız. Bugüne kadar bize gelen sorunların yüzde 99’unu çözmüşüzdür.

Her Zaman Dimdik Ayaktayız

AK Parti Çayırova İlçe teşkilatları olarak her zaman dimdik ayaktayız. Bir bütün olarak hareket ediyoruz. Her bir teşkilat üyemiz disiplin içinde birbirine saygı göstererek, hareket ediyor. Çayırova’da yaklaşık 600 kişilik ekip aktif olarak çalışmalar yapıyor.

Geçmişteki ilçe başkanlarımız da aynı şekilde bu birlik ve beraberliği sağlayarak geldiler. Düzenli olarak toplantılarımızı yapıyoruz. Gençlik ve Kadın kollarımız düzenli olarak çalışmalarına devam ediyor.

Covid 19 İle Yoğun Mücadele Yaptık

Göreve geldikten sonra yaklaşık 1 yılımız pandemi sürecinde geçirdik. Yoğun bir şekilde bu süreci geçirdik. Kimin ne ihtiyacı varsa Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla istişare toplantısı yaparak covid-19 olanlar ile ilgili çok aktif bir çalışmanın içinde olduk. Büyükşehir ve Çayırova Belediyemiz personel olarak, ilçe sağlık müdürlüğüne personel ve araç takviyemiz oldu.

Pandemi sürecini başarılı bir şekilde geçirdik.

Her Salı Halkla Buluşuyoruz

Her salı günü halkla buluşuyoruz. Aslında 7/24 vatandaşımız ile beraberiz ama özel olarak da İlçe teşkilatımıza ziyaretimize gelmek isteyen sıkıntılarını ve dertlerini bizler ile paylaşmak isteyenler oluyor.  Geçen bir aile buraya gelmişti, elinde tatlıyla geldiler, kim olduklarını bilmiyorum. Bize teşekkür etmek için geldiler. Covid-19 olduğu dönemde hastaneler dolu olmasına rağmen sizin yardımımızla yaklaşık 6 ay boyunca hastanede kaldım ve aylar sonrasında kendime geldim dedi. Bu süreçte siz olmasaydınız ben şimdi olmazdım. Sizin duyarlılığınız sayesinde tedavi gördüm. Yaşıyorsam sizin sayenizde diyerek teşekkür etti. Hiç bilmeden birçok insana dokunuyorsun. Bu görevlerde bu gibi şeyler gerçekten çok önemli. Bazı siyasetçiler gelen bu tür olayları göz ardı ediyor. Ben ise, her gelen talebi ilgili kuruma iletip, gereken çalışmanın yapılmasını sağlıyorum.

Kaymakamlığımız ve Belediyemiz Sosyal Destek çalışmalarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanlarında olarak gerekli hassasiyeti göstermektedirler. Bazen bu destekleri almak isteyenler iyi niyetli olmayabiliyor. İhtiyacı olmadığı halde başvuru yapmak isteyenlerde var. Hak edenin her zaman yanındayız. Biz onların da gerekli incelemelerini yaparak, çalışmamızı yapıyoruz.

Kendim Özel Olarak İlgileniyorum

Bizim her birimde görevli arkadaşlarımız var. Vatandaş beni aradığı zaman hiçbir zaman başkasına bu işler ile ilgilenmesini söylemiyorum. Özel olarak benden talepte bulunan herkese yardım ediyorum.

Çayırova’nın son 35 yılını biliyorum. O günden bugüne kadar Çayırova’da çok büyük değişiklikler oldu. Yüz ölçümü olarak çok büyük bir ilçe değiliz. Nüfus olarak ise Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden birisiyiz.

Açılış Bayramına Büyük İlgi Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 10. Açılış Bayramı gerçekten olağan üstü katılım ile gerçekleşti. Yaz sezonu ağustos ayı olması nedeniyle bu bölgede oturan insanlar genelde bu aylarda memleketlerine gidiyor. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları takdir etmek ve Cumhurun Reis’ine olan hasreti bizlere buluşma alanında duygu yüklü anlar yaşattı. Kimseyi zorla getirmedik. Katılım yapmak isteyen insanlarımıza sadece lojistik destek verdik. Vatandaşlarımızın her biri gönüllü olarak katıldı. Yaklaşık 4 -5 saat insanlar o sıcakta Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını alkışlamak, takdir etmek ve dahi sayın Cumhurbaşkanımıza olan gönül muhabbetlerini gidermek için orada bulundular.

Hedefimiz 2023 Seçimleri

6’lı masadan hiçbir şey çıkmaz. AK Parti teşkilatları olarak hedefimiz 2023’ü çok iyi bir şekilde geçirmek. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında vatandaşın yüzde 67’si sorunları çözebilecek tek parti olarak, AK Parti’yi görüyor. Gerçekten sayın Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri. 2023’ü kazanmama gibi bir endişemiz yok. Garanti görüp çalışmama gibi durumumuz da yok, her zaman kinden daha fazla çalışacağız. Hedefimiz teşkilat olarak 2023. Çayırova’da Türkiye ortalamasının üzerinde olmayı istiyoruz. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde bir sonuçlar almayı hedefliyoruz. Geçmişte yaklaşık 5- 8 puan üzerinde oy aldık. Bu seçimde de Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde alarak, partimizi birinci yapmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL