Güncel Manşetler

Çayırova’da Yaz Okulu Bir Başka

Çayırova Belediyesi Bilgievi Yaz Okulu Öğrencileri İstanbul’da Gezi Programına Katıldı Çayırova Belediyesi Bilgievleri bünyesinde 20 branşta eğitim alan Yaz Okulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde İstanbul’da gezi programına katıldı. Çeşitli sosyal ve..

Çayırova’da Yaz Okulu Bir Başka

Çayırova Belediyesi Bilgievi Yaz Okulu Öğrencileri İstanbul’da Gezi Programına Katıldı

Çayırova Belediyesi Bilgievleri bünyesinde 20 branşta eğitim alan Yaz Okulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde İstanbul’da gezi programına katıldı. Çeşitli sosyal ve sportif aktivitelerinin yapıldığı okul çalışmaları kapsamında gezi programına katılan öğrencilerin ilk durağı Ali Kuşçu Uzay Evi oldu. Bilgievi öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı gezide öğrenciler ismini Osmanlı döneminde yaşamış astronom ve matematikçi Ali Kuşçu’dan alan uzay evini gezdi. Öğrenciler gezide gezegenler, uzay ve yıldızlar hakkında pek çok bilgi edinme şansı yakaladı. Yeşil bina olarak adlandırılan doğa dostu uzay evinde her şey sadece güneş enerjisiyle çalışırken, öğrencilere doğayı koruma faaliyetlerine öncülük eden bina ile ilgili de bilgilendirmeler yapıldı. Uzay evi ile ilgili bilgilendirmenin ardından öğrenciler, Mars’a gönderilecek koloniden esinlenerek legolarla uzay için yeni araçlar üretti.
Gezi sonunda öğrencilere roket yapbozları hediye edildi.

Öğrenciler Ali Kuşçu Uzay Evinden Sonra Miniatürk Müzesi’ni Gezdi

Gezi programının ikinci etabında Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler büyük keyif aldılar. Rehber öğretmenler eşliğinde düzenlenen geziye katılan çocuklar, müzeden çok etkilendi. Buradaki eserleri inceleyen çocuklar fotoğraf çekilerek yaşadıkları anı unutulmaz kıldılar. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk’te, 45 eser İstanbul’dan, 45 eser Anadolu’dan 15 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, ilk etapta 105 sabit eser sergileniyor. Tüm eserleri titizlikle inceleyen ve rehber öğretmenlerden bilgi alan öğrenciler 5 saat süren gezi programını mutlu bir şekilde tamamladılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL