Güncel Manşetler

Çayırovalı Öğrenciler Hem Okuyor Hem Söyleşiyor

Çayırova Belediyesi “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesi Bu Yılın İlk Yazar Öğrenci Buluşmasını Gerçekleştirdi Eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği “ Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesiyle..

Çayırovalı Öğrenciler Hem Okuyor Hem Söyleşiyor

Çayırova Belediyesi “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesi Bu Yılın İlk Yazar Öğrenci Buluşmasını Gerçekleştirdi

Eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği “ Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesiyle çocuk edebiyatının önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Çayırova Belediyesi’nin 2016-2017 Eğitim dönemimde başlattığı “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi yeni eğitim döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Çocuk edebiyatı günleri çerçevesinde ilçede yaşayan 4. Sınıf öğrencilerini her ay farklı yazar ile buluşturan Çayırova Belediyesi, yeni döneminin ilk öğrenci yazar buluşmasını Şehit İshak Öztürk İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

Yazar Süleyman Bulut Tüm Merak Edilenleri Anlattı

Seçkin çocuk edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan Süleyman Bulut’un konuk olduğu yazar öğrenci buluşmasında kısaca kendini tanıtan yazar, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden gelen yazar nasıl olunur, yazar olmak için ne yapmalıyız gibi sorularına karşılık, kütüphaneleri gösteren ve kitap okumanın öneminden bahseden Bulut, okumanın 3 önemli faydasını, kavrama, anlama ve hayal gücünü geliştirme olarak belirtti. Sarıtay, Kar Tanesi, Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa, Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler gibi okurlar arasında başta bilinen kitaplar hakkında da merak edilenleri anlatan Bulut, bugüne kadar 42 kitabının yayınlandığını kaydederek, öğrencilere okula giderek değil, çok okuyarak yazar olabilirsiz diyerek tavsiyelerde bulundu. Meraklı gözlerle sorularına yanıt bulan öğrenciler, söyleşi sonrası Süleyman Bulut ‘a kitaplarını imzalatmayı ve fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL