Güncel Manşetler

Çayırovalı Su Kaşifleri Dünya Birincisi

Su Kaşifleri Programının Uluslararası finalinde birinci olan Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri başarılarını Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ile paylaştı. HSBC Grubunun Londra’daki merkezinde düzenlenen ve 11 ülke finalistinin arasından birinci..

Çayırovalı Su Kaşifleri Dünya Birincisi

Su Kaşifleri Programının Uluslararası finalinde birinci olan Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri başarılarını Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ile paylaştı. HSBC Grubunun Londra’daki merkezinde düzenlenen ve 11 ülke finalistinin arasından birinci olarak hem Çayırova’yı hem de Türkiye’yi temsil eden genç kaşifler, “Su Tasarrufu” ve “Suya Erişim” konularında farkındalık kazandırdı.

11 Ülke Arasında Dünya Birincisi Çayırova’dan

3 yıldır düzenlenen ve finalinde her yıl 11 ülkenin mücadele ettiği Su Kaşifleri Programının bu yılki birincisi Ahmet Yesevi İlkokulu oldu. Suyun toplumsal alandaki önemi, evde, okullarda, kurumlarda ne gibi tasarrufların yapılabileceği ve suya erişimin nasıl sağlanabileceği alanında düzenlenen yarışmada Dünya 1.’si olarak Çayırova’ya değer katan öğrenciler başkan Demirci’ye proje hakkında bilgiler verdi. Aralarında Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerinde bulunduğu 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen yarışmada “Su Tasarrufu” ve “Suya Erişim” konularındaki çalışmalarını anlattıklarını ve fikirlerinin icraata dönüştüğünü aktaran minik kaşifler, öncelikle kendi okullarında, aile içerisinde ve çevrelerinde su bilinci oluşturma adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Demirci, “Başarınız Gurur Verici”

Minik su kaşiflerinin başarısının gurur verici olduğunu ve bu anlamda tebriklerini sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şevki Demirci, çocuklara kitap hediye etti. Başkanlık makamındaki ziyarette çocuklarla yakından ilgilenerek belediye olarak desteklerinin artarak devam edeceğini açıklayan Demirci, “Dünyadaki en temel enerji kaynaklarından birisi sudur. Doğanın biz insanlara sunduğu en etkili, en basit ve en yan etkisiz ilaç olan su canlılık ve hayattır. Bu bilinçle suyun tasarrufu ve suya erişim konuları bizim içinde önemli etkenlerdir. Sizler küçük yaşlarda bunun bilincini oluşturma adına anlamlı bir adım attınız. Sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL