Güncel Manşetler

Cem Evi Başkanları ile Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cem Evlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretlerine bu yıl da verdiği katkıdan dolayı Kocaeli’deki Cem Evleri’nin başkanları,..

Cem Evi Başkanları ile Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cem Evlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretlerine bu yıl da verdiği katkıdan dolayı Kocaeli’deki Cem Evleri’nin başkanları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.  Başkan Karaosmanoğlu, Çayırova, Darıca, Gebze Ulaştepe, Mudurnu Tepe, Körfez, Derince İmam Hüseyin, Derince Çınarlı, İzmit Tavşantepe Cem Evlerinin başkanlarının yanı sıra Bayraktar, ve Balören Köyü muhtarlarını konuk etti.

“İKİBİN DÖRT YÜZ ALEVİ VATANDAŞIMIZA HİZMET VERDİK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürü Ufuk Atabay ve Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün de hazır bulunduğu ziyarette, 1 Haziran tarihinde başlayan anma ziyaretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın yüksek olduğunu bilgisi Başkan Karaosmanoğlu’na verildi. Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret ederek kurban kesen Alevi vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına karşılık vermek için çalıştıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Canlarımıza ulaşım ve konaklama hizmetleri için her yıl olduğu gibi bu yılda destek verdik. Elli dokuz otobüsle yaklaşık iki bin dört yüz alevi vatandaşımıza hizmet verdik” açıklamasını yaptı.

SU PROBLEMİNİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN İSU’YA TALİMAT VERDİ

Tavşantepe Cemi Evi Derneği Başkanı Ali Ekber İncesu ve Körfez Cem Evi Başkanı Durmuş Yıldırım, Alevi vatandaşlarımız ve Cem Evleri başkanları adına Nevşehir’de ki anma etkinliklerine gidilmesi ve konaklanması adına sağlanan imkânlar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler. Ziyarette ülkemizdeki milli birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Roman’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle bu topraklarda beraber yaşayacağız” diyerek düşüncelerini de ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca anma etkinliklerine giden ve konaklayan Alevi vatandaşlarımızın bölgede çektiği su sıkıntısını çözmek için İSU’ya gerekli çalışmanın yapılması içinde talimat verdi.

HACI BEKTAŞ’TAKİ TESİS İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bektaş ilçesindeki Beştaşlar tesisleri Kocaeli’deki vatandaşların yanı sıra Türkiye genelindeki vakıf, federasyon ve derneklere ücretsiz olarak tahsis ediliyor. 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla yapımı gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, Hacı Bektaş ilçesinde ilk olma özelliğini taşıyor. 200 kişinin birlikte konaklayabildiği tesisler Türkiye’nin her noktasından gelen vatandaşlara hizmet veriyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL