Cep telefonlarıyla tarih öğrenmeye çalışmayın.

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı “1. Dünya Savaşı ve Günümüz Perspektifinden Ortadoğu” konulu söyleşi büyük ilgi gördü.Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Buse..

Cep telefonlarıyla tarih öğrenmeye çalışmayın.

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı “1. Dünya Savaşı ve Günümüz Perspektifinden Ortadoğu” konulu söyleşi büyük ilgi gördü.Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Buse Biçer’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide salon hınca hınç doldu.İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun da takip ettiği söyleşide konuşan Prof. Dr. Ortaylı “ “Wkipedia’yı yasakladılar, kapatılması belki ayıp bir şey ama oradaki tarih bilgileri yanlıştır” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Doğan söyleşi öncesi yaptığı konuşmada  “ böyle bir ortam yapılacak en güzel şey konuşmayı iki cümlede bitirmektir. Ne iyi ettiniz de geldiniz. ” dedi.

CEP TELEFONLARINDAN TARİH ÖĞRENİLMEZ 

Doğan’ın konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “1516’dan başlayarak, 1918 yıllarına kadar hep Ortadoğu’da Musul’daydık. Asırlarca Ortadoğu elimizdeydi. 1. Dünya Savaşı’nda İngilizler Ortadoğu’daki hayallerini gerçekleştiremedi. Türkiye’de tarih öğretimi feci bir haldedir.   Başka şeylerden evvel önce tarih öğreteceksiniz. Tabii ki çok detaylı bir tarih öğretemezsiniz, bu mümkün değildir. Ama doğru dürüst tarih öğreteceksin. Ciddi tarih yazma teşebbüsü Atatürk devrinde olmuştur. Daha sonra bu kesintiye uğramıştır. Bunun nedenleri var, her şeyi dışarıdan aramayın, içeride de problemler var. Öğretmen kafasıyla tarih yazılmaz. Efendim ‘tarih profesörlerine yazdıralım’ diyeceksiniz. Onların da yazdıkları daha iyi değil. Her Türk münevverinin tarih yazımını denemesi gerekir. Elinizdeki telefonlarla tarih öğrenmeye çalışmayın. Wkipedia’yı yasakladılar, belki kapatılması ayıp bir şeydir ama oradaki tarih bilgileri yanlıştır” şeklinde konuştu.

Ortaylı’nın konuşmasının ardından katılımcılarının soruları yanıtlandı. Söyleşi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Buse Biçer’e hediye takdimi ile son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL