Çerkes Sürgünü 158. yılı

21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü 158. yılında anılacak   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1864 yılında Karadeniz kıyılarından Osmanlı topraklarına göçe zorlanan Abaza, Adige, Çerkes, Ubıh ve diğer Kafkas Halklarının yaşadıkları acının..

Çerkes Sürgünü 158. yılı

21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü 158. yılında anılacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1864 yılında Karadeniz kıyılarından Osmanlı topraklarına göçe zorlanan Abaza, Adige, Çerkes, Ubıh ve diğer Kafkas Halklarının yaşadıkları acının unutulmaması amacıyla 21 Mayıs Pazar günü Babalı Kültür Alanı tanıtım ve anma töreni düzenleyecek. Kandıra Babalı’da gerçekleşecek programda Çerkes vatandaşlar, Çarlık Rusya’sı tarafından sürgünde ölen atalarını yad edecek. Aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın daha önce açıklamış olduğu Kafkas Sürgünü Kültür Alanı projesi de hayata geçecek.

 

KAFKAS SÜRGÜNÜ KÜLTÜR ALANI

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgününün anılacağı bu anlamlı günde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kafkas Halklarının sürgünden sonra ulaştıkları Babalı’yı bir kültür alanı haline getirdi. Babalı Sahili ve Karasu Sahili arasındaki 7 kilometrelik yürüyüş yolunu sürgün rotası olarak düzenleyen Büyükşehir, Babalı’ya sürgünü temsil eden bir Anıt Eser de kazandırdı. Anıt Eserin açılışı 21 Mayıs Pazar günü anma töreninde gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan anma programı, Babalı Kültür Alanı’nın tanıtımı, protokol konuşmaları ve karanfillerin denize bırakılmasıyla devam edecek. Meşaleli yürüyüş ve nart ateşinin yakılmasıyla da yad etme töreni son bulacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL