Güncel Manşetler

Çerkezler 14 Mayıs’ta Kocaeli’de Buluşuyor

Türkiye Çerkezleri, ayak bastıkları ilk kara parçası olan Kocaeli’nin Babalı sahilinde yarın buluşuyor. Rusya’yla yaklaşık 300 yıl süren savaşı kaybeden Çerkezler, dünyanın görmediği soykırım ve sürgünün ilk kurbanı oldular. Kara..

Çerkezler 14 Mayıs’ta Kocaeli’de Buluşuyor
Türkiye Çerkezleri, ayak bastıkları ilk kara parçası olan Kocaeli’nin Babalı sahilinde yarın buluşuyor.
Serra Özeren (13)
Rusya’yla yaklaşık 300 yıl süren savaşı kaybeden Çerkezler, dünyanın görmediği soykırım ve sürgünün ilk kurbanı oldular.

Kara ve denizden Osmanlı topraklarına sürülen bir buçuk milyon Çerkez’den yaklaşık 500 bini yolda hayatını kaybetti.

Türkiye Çerkezleri, her yıl 14 ila 21 Mayıs tarihlerinde çeşitli anma etkinlikleri düzenliyor.

TRT Haber’de yayınlanan “Dün Bugün” programına konuk olan Kafkas Dernekleri Başkanı Yaşar Aslankaya, Kocaeli’nin Babalı sahilinin deniz yoluyla gönderilenlerin ayak bastığı ilk kara parçası olduğunu kaydetti.

Aslankaya, “Biz bir süredir 21 mayıs anma törenleri ile önceleri kendi insanlarımıza anlatıp, biz nereden nereye geldik, insanların aidiyet duygusunu ayakta tutabilmek için meseleyi anlattık. şimdi artık kamusal analarda da anlatmaya gayret ediyoruz. 21 mayıs anma etkinlikleri tüm dernekleri kendi alanlarında sessiz yürüyüşler yapıyorlar. 21 mayıs’ın ne olduğunu vatandaşı olduğumuz cumhuriyetteki kardeşlerimize de anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL