Çevre Haftası Başladı

Çevre Haftası, Kocaeli’de kutlanmaya başladı   5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kocaeli’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. “Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla gerçekleştirilen programda konuşan..

Çevre Haftası Başladı

Çevre Haftası, Kocaeli’de kutlanmaya başladı

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kocaeli’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. “Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Büyükakın, “Biz sizlere daha temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. İzmit Körfezimizden 8 milyon ton çamur temizleyeceğiz” dedi.

 

ÇELENK TÖRENİ

Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı bu yıl “Temiz Deniz Temiz Dünya” sloganıyla kutlanmaya başladı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ilk program İzmit Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Programda Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından Seka Park Uçurtma tepesine geçildi. Seka Park iskelesinden ikinci çelenk İzmit Körfezine bırakıldı.

PROTOKOL TÖRENDE

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında son program Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

 

“8 MİLYON TON ÇAMUR TEMİZLEYECEĞİZ”

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gıda insan yaşamı için son derece önemli. Ama özellikle küresel iklim değişikliğinin yarattığı tehditler nedeniyle dünya gıda anlamında bir risk ile karşı karşıya. Peygamberimiz Hz. Muhammed bize ne diyor; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizde fidanı toprağa ekin’. ‘Dere kenarında abdest alıyor olsanız bile onu israf etmeyin’ diyecek kadar da çevreci bir Peygamberimiz var. Mustafa Kemal Atatürk ne diyor; ‘Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmalıyız.’ Sizlerin görevi bundan sonra ne olmalı biliyor musunuz? Çağdaş medeniyetler seviyesini belirlemek. Tüm kamu kurumlarımızla birlikte çevremizi korumak ve sizlere daha güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Biz şimdi İzmit Körfezimizi temizlemeye başladık. 8 milyon ton çamur İzmit Körfezinde birikmiş. Sizi daha güzel daha temiz bir denizle buluşturmak için bu çamuru çıkaracağız. 2’si Marmara 7’si Karadeniz sahillerinde olmak üzere 9 mavi bayraklı plajımız var. Biz bunları sizler için yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Şimdi siz bize bir söz vereceksiniz. Türkiye’yi dünyaya model olacak bir ülke haline getirmek için çalışacaksınız. Bizlerin yerine gelip hizmetleri sizler yapacaksınız” ifadesini kullandı.

 

“TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çevrenin tüm insanlık için önemli bir konu olduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Bu yıl çevre haftasını ‘Temiz deniz temiz dünya’ sloganıyla kutluyoruz. Çevre tüm insanlık için önemli bir konu. Gerekli önlemler alınmazsa küresel ısınma başta olmak üzere çeşitli durumlar geleceğimizi tehdit eder. Çevrenin bize kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmak için manevi bir görev sorumluluktur. Bunun için çalışıyoruz. Şehrimizdeki tüm fabrikaları denetliyoruz. İlimizde bulunan tüm kamu kuruluşları hastaneler sıfır atık uygulamasına geçti” ifadesini kullandı.

OKULLARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Büyükşehir Belediyesi Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında en çok atık pil toplayan Derince İbni Sina İlkokulu Müdürü Adnan Balkan ve öğrencilere ödüllerini Vali Seddar Yavuz verdi. İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi okul müdürü ve öğrencileri En Çok Elektronik Atık toplayarak ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan aldı. En Çok Bitkisel Atık toplayan Gebze Koç Ortaokulu Okul Müdürü ve öğrencilerine ödüllerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk verdi. Ödül alan 3 okul kazandıkları teknoloji setini, 6 Şubat merkezli yaşanan depremde ağır yaralar alan Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan okullara armağan etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL