Politika

Ceyhan İddiaları Yanıtladı

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, haftalık basın toplantısını il binasında yaptı. Parti çalışmaları hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Ceyhan, Sözcü Gazetesi’nin iddialarına da yanıt verdi. Her yıl düzenlenen teşkilat..

Ceyhan İddiaları Yanıtladı

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, haftalık basın toplantısını il binasında yaptı. Parti çalışmaları hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Ceyhan, Sözcü Gazetesi’nin iddialarına da yanıt verdi.

Her yıl düzenlenen teşkilat iftarı hakkında da bilgi aktaran Ceyhan şöyle dedi: “Aktif teşkilat üyelerimizle birlikte 17 Haziran günü teşkilat iftarımızı gerçekleştireceğiz. Maalesef tüm üyelerimizi dahil edemiyoruz. Sandık başkanlarımızı ve diğer üyelerimizi de dahil edersek sayı 20 bine çıktığından, böyle bir iftar düzenlemek mümkün değil. Bu yüzden sadece aktif üyelerimizle bir araya geleceğiz. İlçelerimizde düzenli olarak zaten teşkilatlarımız iftar programları düzenliyorlar. Oralarda bütün teşkilat üyelerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

‘KAÇAK, GÖÇEK İŞLER YAPMADIM’

Ceyhan, Sözcü Gazetesi’nde dün yer alan iddialar hakkında da konuştu. Sahibi olduğu Zinde Mobilya firmasının Kocaeli’deki tüm kamu kurumlarına yaklaşık 10 milyon TL’lik mobilya sattığı şeklindeki haberin iftira olduğunu belirten Ceyhan şunları söyledi: “Hatırlarsanız ben il başkanı olmadan önce tüm kamuoyuna bir söz verdim. Kendi ilimde kamuyla iş yapmayacağıma dair bir sözdü bu. Bu sözümü bugüne kadar tavizsiz tutmuş durumdayım. Herkes bilir ki, gençlik kollarımdan bu yana ben hiçbir zaman kaçak göçek iş yapmadım”.

“BİRİ PUSULA VERİP BU HABERİ YAP DEMEDİYSE…”

“Yaklaşık 20 gün önce o gazetede haberi yapan muhabir beni telefonla aradı. Bu iddialar hakkında görüşümü sordu. Eğer bu söylediklerinizin altı doluysa, eğer bu söylediklerinizi biri size bir pusula verip bu haberi yap demediyse, eğer bu konun siyasi ya da ticari bir rakipten gelmediyse bunu ispatlamak mükellefiyetindesiniz. Bunu ispatlarsanız, ben söylediğim bütün sözleri geri alırım diye açıkça söyledim. Ama beni ne arayan, ne de belge gösteren oldu. Yirmi gün sonra adına iftira ve karalama denilen bu haber ortaya çıktı. Bununla da ilgili başta tekzip olmak üzere bütün hukuki haklarımı kullanacağım ve maddi manevi tazminat davası açacağım”.

‘HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA’

“Şunu açık söylüyorum, burada yazılanların doğru olması söz konusu değildir. Bu bir iftiradır. Bir belge bulursan yaz dememe rağmen, gözüken o ki bir bilgiye, belgeye gerek kalmadan tamamen çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilmiştir. Bilemiyorum kim tarafından böyle bir şey yaptırılmak istendi. Ama özü itibariyle yaşanan olay bundan ibarettir. Çok üzüldüğüm ya da önemsediğim bir şey de değildir. Halep oradaysa arşın buradadır. Bu malum gazetenin AK Parti’ye bakışı ve yaptığı haberlerden zaten ortadadır. Benim firmam herkes tarafından bilinen bir firmadır. Olur da bir ispatla karşıma çıkarsınız o zaman sözümüzü geri alıp, özür dilemesini de biliriz”.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

“Şunu da belirtmek isterim. Kocaeli’deki birlik ve beraberlik adına atmış olduğumuz adımlar herhalde birilerini oldukça rahatsız etmiş ki, konu ulusal basında bizi böyle bir iftirayla karşı karşıya bırakacak hale gelmiştir. Buradan AK Parti’yi vurmak, yıpratmak hesapları vardır. Bu kongre sürecini etkilemek adına da yapılmış bir harekettir. Biz sözümüzün arkasındayız ve sözümüzden dönmeyeceğiz. Hukuki anlamdaki hazırlıklarımız da tamamdır. Meydan boş değil, bunun hesabını soracağız”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL