Güncel Manşetler

CHP Darıca’dan 15 Temmuz Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “249 yurttaşımızın şehit, yüzlerce Gazimizin olduğu ve ülkemiz demokrasi tarihinde kara..

CHP Darıca’dan 15 Temmuz Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“249 yurttaşımızın şehit, yüzlerce Gazimizin olduğu ve ülkemiz demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanacak olan 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti.

FETÖ’nün devleti ve demokrasiyi yok etmek isteyen darbe girişimi karşısında, kararlı bir duruş sergileyen Gazi Meclisimizin yanı sıra, “Sokağın-Halkın 15 Temmuz’u” dediğimiz bu süreçte, halkımız da dışarı çıkarak onurlu bir duruş sergilemiştir.

Darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan FETÖ terör örgütü üyesi subay, astsubay ve birçoğu devlet kurumlarına iktidar tarafından yerleştirilen binlerce bürokrat ve memur gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Ayrıca yüz bine yakın devlet memuru da işten atılmış ve açığa alınmıştır.

15 Temmuz darbesinden sonra ilan edilen ve kısa sürede kaldırılacağı belirtilen OHAL yeni mağduriyetler yaratmış ve tutuklanan, açığa alınan, görevden alınanlar arasında haksızlığa uğramış vatandaşlarımız bulunmaktadır. Laik cumhuriyetten yana olan vatandaşlarımız terörist suçlamasıyla FETÖ’cü çamuru atılıp tutuklanmaktadır. Birçok gazeteci sadece muhalif oldukları için haksız yere tutuklanmıştır. Ayrıca partimiz milletvekili Enis Berberoğlu’nun davası henüz sonuçlanmadan tutuklanması, partimize gözdağı vermek, muhalefeti sindirmek amacını taşımaktadır.

Ancak bu davaların en önemli ayağı olan siyasi uzantıları hakkında hemen hemen yok denecek kadar az soruşturma açılmıştır. Adaletin tecelli etmesi için 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar ve 15 yıldır darbecilerin devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasi destekçileri ortaya çıkarılmalı ve hukuk kuralları içerisinde yargılanmalıdır.

Ülkemizde böyle bir kalkışmanın tekrar yaşanmaması ancak liyakata dayalı bir devlet yönetim sisteminin uygulanması; demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin korunması ve yargının bağımsız olması ile mümkün olacaktır. Adalet yürüyüşleri ve mitingi CHP’nin vatana ve demokratik cumhuriyete sahip çıkacağının göstergesidir ve Hak-Hukuk-Adalet arayışımız devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini tekrar açık bir dille lanetliyor; 15 Temmuz şehitlerine Allahtan rahmet ve gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı olarak 15 Temmuz 2017 cumartesi saat:14.00’de Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda şehitlerimiz anısına gerçekleştireceğimiz çelenk sunum törenine bütün halkımız davetlidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL