Güncel Manşetler

CHP Gebze’den Gündem Değerlendirmesi

CHP Gebze İlçe Örgütü, Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerindeki tapu sorunu ile ilgili önerge verilmesi ve Fuar Alanı ile ilgili son günlerdeki tartışmalarla alakalı olarak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen..

CHP Gebze’den Gündem Değerlendirmesi

CHP Gebze İlçe Örgütü, Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerindeki tapu sorunu ile ilgili önerge verilmesi ve Fuar Alanı ile ilgili son günlerdeki tartışmalarla alakalı olarak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, CHP Gebze Belediyesi meclis üyeleri Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Salih Işık, Serkan Davutoğlu katıldı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Başkanı Recep Dursun yaptığı açıklamada, “Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinde ciddi bir sorun var. 1985 yılında tapu tahsis belgesi verilmiş, 2011 ve 2012 yıllarında hak sahibi tespitleri yapılmış burada paralarını ödeyenler var. Vatandaşların bu bölgelerde 40 yıllık geçmişleri var. Onlara tapuları verilmesi gerekirken, 2012 yılında proje ilan edilen bu yerde hala ayak sürfen bir anlayış var. Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinde oturan vatandaşlarımız 2B hak sahiplerinin 20 yıldan fazla oturanların ve tapu tahsis belgesi olanların öncelikle prensip olarak tapularının verileceği kararının alınması için bu doğrultu da önerge hazırladık. Önergemizi Gebze Belediyesine sunacağız. Bu tapularında hangi bedel üzerinden verileceği hususunda çok net ifadeyle açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Orada yaşayan vatandaşlar müşteri değil, hak sahipleri” dedi.

İlçe Başkanı Dursun son olarak: “Burası konut alanından çevrildi. Tek endişemiz arsa spekülasyonu.  Bu konuda kamuoyu baskısı var. Engin beyin üzerinde kamuoyu baskısı oldu. Bu projenin içeriğinden değil, rant iddiasından dolayı. Engin arkadaşımıza baskı yapılmıştır. O da bu baskıya boyun eğmiştir. Ben doğru görmüyorum. İddialar üzerine hareket etmem. Bu iddianın doğru olup olmadığını, orada yer sahiplerine bakarak görebilirsiniz büyük projelerde rant olur, engel olma şansınız yoktur” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL