CHP Grubunun ‘cevap bekleyen soruları’

CHP Meclis Grubu adına Çayırova Belediyesi Şubat ayı oturumunda söz alan Belediye Meclis üyesi Halis Koç’tan önemli sorular. Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova Belediye Meclis üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Yılmaz..

CHP Grubunun ‘cevap bekleyen soruları’

CHP Meclis Grubu adına Çayırova Belediyesi Şubat ayı oturumunda söz alan Belediye Meclis üyesi Halis Koç’tan önemli sorular.

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova Belediye Meclis üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Yılmaz Bilmez, Turan Ağaç, Tayfun Budak, Muharrem Gökçe Şubat Meclisinde; Çayırova halkının aciliyetlerini ve sokakta konuştuklarını meclis gündemine taşıdılar.

Konu ile ilgili olarak grup sözcüsü Halis Koç’un açıklamaları:


​“ Değerli arkadaşlar; Çayırova halkı bugün sokakta neler konuşuyor? Çayırovamızın gündemi nedir? Acil yapılması gerekenler nelerdir. Bunları gurubum adına arz edeyim.
​- Geçtiğimiz ayda 6,8 şiddetinde bir Elazığ deprem gerçeği yaşadık. Bu depremde alacağımız dersler nelerdir, acilen ne yapmamız lazım;
​- Öncelikle Emek ve İnönü mahallelerinde en az 40-45 adet gecekondu var. Bunlara konut yapılması için geçtiğimiz ayda sorunu Büyükşehir’e taşıdık. Ve sorun üzerinde durulmalı, Çayırova Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir, TOKİ işbirliği ile bu soruna çözüm aranması gerekir.
​- Yine Sazlıdere’de gecekondularımız var. Bunlara aynı şekilde çözüm bulmamız lazım.
​- Ayrıca Emek ve İnönü Kentsel dönüşüm mağdurları yaklaşık 730 parsel sahibi yurttaşı bir araya getirecek; bunları ne istiyorlar, acil olarak devlet eli uzatılmalı.

Yine Çayırova Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir, Kent Konutla birlikte istişare ederek; yurttaşların çoğunluğunun talebi doğrultusunda; sosyal konut üretilmeli veya bir araya gelebiliyorlarsa, adalar bazında; kendi müteahhitlerini kendileri bularak sağlıklı konutlarına, alt yapılarına, yeşil alanlarına, sosyal donatı alanlarına, bu yurttaşlar kavuşturulmalıdır. Çayırova Belediye Başkanı; öncelikle önümüzdeki büyük İstanbul depremini göze alarak büyük risk taşıyan bu alanlarda yerini dönüşümü yaptırmak mecburiyetinde. Belediye Başkanı bu konuda sessiz kalamaz. Sorunlara duyarsız kalamaz. Bu sorun Belediye’nin sorunu değildir diyemez. Acilen birlikte sorunlara çözüm bulmalıyız.
​- Değerli arkadaşlar; deprem gerçeği ortada iken Sayın Başkan’a soralım;
​- Kızılay Kan merkezi yapılacaktı sonra Kızılay binasına döndü, arsanın yeri değişti. Tam bir muamma; konunun akıbeti nedir? Neyi bekliyoruz, önümüzdeki engel nedir? Daha çok bekleyecek miyiz?
​- Yine atıl durumda bekleyen, Çayırova halkına 150-200 milyona mal olan Kent Park’ın bir an önce yurttaşların hizmetine sunulması, satılan veya kiraya verilen dükkanlara acilen iskan verilmesi, önündeki engellerin süratle kalkmasını bekliyor Çayırova halkı…
​- Yine halkın gündeminde; Uçak cafe- restaurant neden atıl durumda bekliyor? Çayırova halkının bütçesinden 1,5-2 milyon TL para harcandı. Neden amacı dışında kullanılması düşünülüyor?
​- Şekerpınar Sosyal Tesis yine aynı şekilde vatandaşın hizmetine neden sunulmuyor? Biliyoruz platformu standartlara uygun değil. Beklemek mi gerekir, bir tespit yapılır, ilgililere zararı ödettirmek için adli mercilere başvurulur. Bir an önce Şekerpınar halkının hizmetine açılır.
​- Yine Çayırova’da konuşulan bir konu; toplamda 24 AKP ve MHP meclis üyelerinin belirleyeceği her biri için 1’er çalışanın belediyede istihdam sağlanacağı söylentileri vardır.
​- Sn. Başkan’a soruyoruz; bu iddia gerçek midir? Şayet meclis üyeleri adına 24 çalışan alınırsa; karşılığında kadro şişkinliğini önlemek için 24 halihazırda çalışanın işlerine son mu verilecek? Cevap bekleyen sorulardır.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL