Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
CHP, İşçi Çıkarmalarını Meclis Gündemine Taşıdı | Kocaelide Bugün

CHP, İşçi Çıkarmalarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Meclis grubu 2020 Ocak Meclisinde Çayırova Belediyesindeki işçi çıkarmalarını dile getirdi. CHP Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Yılmaz Bilmez ,Turan Ağaç, Tayfun Budak ve Muharrem Gökçe..

CHP, İşçi Çıkarmalarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Meclis grubu 2020 Ocak Meclisinde Çayırova Belediyesindeki işçi çıkarmalarını dile getirdi.

CHP Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Yılmaz Bilmez ,Turan Ağaç, Tayfun Budak ve Muharrem Gökçe “Çayırova Belediyesi Ocak meclisinde AKP Çayırova Belediyesindeki işçi kıyımlarını dile getirdik”

CHP grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Halis Koç “geçtiğimiz ay Çayırova’da ki işten çıkarmaları Kocaeli Büyükşehir meclisine taşıdım. Çayırova Belediyesi tarafından haksız yere, asılsız tutanaklarla; 20 Belediye taşeron işçisinin işten çıkarıldığını, 10 çalışanın ise emeklilik vs. makul sebeplerle işlerinin sonlandırıldığını Büyükşehir meclisinde dile getirdim.

​ Ve haksız yere atılan 20 işçimizin, İzmit Belediyesinde çıkarılan 3 işçi gibi Kocaeli Büyükşehir belediyesinde istihdam edilmesi için önerge verdim. Sn. Tahir Büyükakın; şayet haksız yere atılmışlarsa, işe alırım dedi. Bu vesile ile işten atılan bu arkadaşların işlerinden atılma sebeplerini bir dilekçe ile Büyükşehir’e müracaat etsinler. İnşallah istihdamları sağlanır.” dedi.

​Halis Koç konuşmasının devamında “Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi verdiğimiz  önergeye cevaben; 6 kişi kendi isteği ile, 2 kişi 60 günlük deneme süresinde yetersiz performansları, 1 kişi 18 yaşından küçük olması, 3 kişi mevsimlik işçi statüsünde iken iş sürelerinin bitmesi, 6 kişi iş yapmakta yetersiz oldukları sebebiyle işten ayrıldıklarını yazmıştı. Yaklaşık 10 işçi de emekli vs. makul sebeplerden ayrıldığını söylemiştir. Toplamda 30 işçi çıkartıldığını, 25 işçinin alındığını  belirtmiştir.

​ Çayırova’nın bir meclis üyesi olarak, atılan işçilerin bir çoğuyla tek tek görüştüm. Bir kısmına asılsız belgelerle tutanak tutulmuş, bir kısmına hiç haber verilmeden, herhangi bir ikaz yapılmadan aniden kapı dışarı edilmiş, bir kısmına; performans eksikliği yazısı eline tutuşturulmuş. 2 işçi kendi düşüncesinde olmadığı için yani etnik kökenden çıkarılmış, velhasıl çeşitli gerçek dışı iddialarla, gizli kayıtlarla suç oluşturulmuş, yaklaşık 20 belediye çalışanımız ilk etapta yerlerini değiştirilerek huzursuz edilmiş, bir çalışanın maaşı hukuksuz bir vaziyette düşürmeye çalışılmış ve sonunda her birisine bir bahane bulunarak, kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde çoluk çocukları ile birlikte açlığa sefalete mahkum edilmişlerdir. Her birinin haksız çıkarılma sebepleri bende mevcuttur.

​- Şimdi soruyorum? Çayımı bile cebimden içiyorum, suyumu evden getiriyorum diyen bir belediye başkanı; 20 işçiyi açlığa mahkum etmekle kul hakkına tecavüz etmiyor mu?

​- Çalışanları arasında adil olmak, idareci olmak, varsa bir eksikliği önce uyarıda bulunmak bir başkanın asli görevi değil midir? Sonuç olarak 2 çalışan etnik kökenden, 18 çalışan kendisinden önceki AKP belediye başkanına yakınlığından işten çıkarılmıştır. Ve halen işten çıkarılmalar ara ara devam ediyor. Bu konuda sözde işçi sendikaları ve temsilcileri, İzmit’te siyaset yapmaktan, Çayırova’ da ki işçi kıyımlarına duyarsız kalıyor.

​- Şayet önümüzdeki günlerde işçi kıyımlarına son verilmezse; CHP meclis grubumuz olarak, geçtiğimiz meclis döneminde yapılan yanlışları Gazi meclisinde ve ulusal basında duyurduğumuz gibi, Çayırova’ da ki haksız işçi kıyımlarını da gerek ulusal basına gerekse TBMM ‘ne kadar götüreceğimizin bilinmesini isteriz.” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL