Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
CHP Kocaeli esnafın sorunlarını dinledi | Kocaelide Bugün

CHP Kocaeli esnafın sorunlarını dinledi

İzmit esnafı isyanda; “Hakkımızı helal etmiyoruz” CHP Kocaeli’nin ziyaret ettiği ve aralarından yalnızca bir tanesinin pandemi destek başvurusunun olumlu sonuçlandığı yaklaşık 500 İzmit esnafı “Hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek iktidar sahiplerine..

CHP Kocaeli esnafın sorunlarını dinledi

İzmit esnafı isyanda; “Hakkımızı helal etmiyoruz”

CHP Kocaeli’nin ziyaret ettiği ve aralarından yalnızca bir tanesinin pandemi destek başvurusunun olumlu sonuçlandığı yaklaşık 500 İzmit esnafı “Hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek iktidar sahiplerine seslendi.

17 günlük kapanma sonrasında dükkanlarını yeni açan İzmit esnafını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve ilçe yöneticileri ziyaret etti. İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Merkezi (İKM) Başkanı Murat Öztürk’ün de eşlik ettiği heyet buhrana dönüşen ekonomik krizin etkilerini en fazla hisseden esnafın sorunlarını dinledi. İzmit merkezinde kimisi 40 yılı aşkın süredir hizmet veren birçok esnafın kepenk kapattığı görüldü.

500 ESNAFTAN SADECE BİRİ YARDIM ALIYOR

İzmit merkezindeki yaklaşık 500 esnafı ziyaret eden CHP’lilerin ‘Devletten pandemi desteği aldınız mı?’ sorusuna yalnızca bir esnafın ‘evet’ cevabı vermesi şaşkınlık yarattı. Pandemi desteği için başvuruda bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirten birçok esnaf, “Televizyonda yardımları bol keseden veriyorlar. Gerçekte esnafa yapılan bir yardım yok. Başvuru şartları bile borcu olmayanları kapsıyor. Borcumuz olmasa biz niye başvuru yapalım. Borcu olmayan neden destek istesin?” diye konuştu.

5’Lİ ÇETEYE AF, ESNAFA BORCUN OLMASIN ŞARTI

İktidar sahiplerinin kendilerini adeta yok saydıklarını ifade eden esnaf, “Her gün yeni yardım paketi açıklıyorlar. Televizyondan reklam yapıyorlar. Kirayı ödemek bir yana elektrik, su faturasını bile ödeyemez olduk. En çok satış yapabileceğimiz dönem olan bayramda bile kapalıydık. Keyiflerine göre ‘aç, kapat’ yapıyorlar. Destek için başvuruyoruz, vergi borcun olmayacak diyorlar. Biz 1 yılda zaten battık, her yere borçlandık. 5’li çetenin borçlarını silenler, esnafı yok sayıyor. Bizim sesimizi duyurun.” dedi.

ESNAF HAKKINI HELAL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helallik istemesinin hatırlatılması üzerine esnaf, “Bize müşteri geldiğinde bazen parası çıkışmaz. ‘Helal et’ der. Helal ederiz. Ama sen esnafı yok say, borçlandır, icraya ver, tek kuruş yardım bile yapma, kaderine terk et, borç diye gırtlağına çök. Helallik falan yok. Hakkımızı helal etmiyoruz. Dükkan sahiplerinin insafına kalmış durumdayız. Dükkan sahipleri insaflı olmasa, kiralarımızı ertelemese bitmiştik ama onlara da borçlanıyoruz. Dükkanları kapatma arifesindeyiz.” dedi.

ESNAFA EURO ÜZERİNDEN MAL SATIYORLAR

40 yılı aşkın süredir ev tekstili ürünleri satan bir esnaf, “Ben sandalye minderlerini kendim üretiyorum. İşçiye yüzde 7, 8 oranında zam yapıyorlar, minderin içerisine koyduğum süngere yüzde 300 zam yapıyorlar. Bu süngerin ham maddesi yurtdışından getiriliyor diyorlar. Karaborsaya düşürüyorlar. Ben bunu satarken mecbur zam yapıyorum. Vatandaş bana ‘Sen kazık atıyorsun’ diyor. Yurtdışından Euro ile satın alınan süngeri bana veriyorlar, ben bunu TL üzerinden satmak zorundayım. Türk Lirası üzerinden para kazanan esnaf, kendisine Avrupa parası üzerinden satılan malı nasıl vatandaşa satsın?” diyerek yaşadıklarına isyan etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL