CHP Meclis Grubundan Engellilere yönelik önergeler!

CHP Meclis grubumuzca engelli yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirdik ve çözüm amaçlı 2 önerge verdik”   CHP Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Tayfun Budak, Muharrem Gökçe, Yılmaz Bilmez,..

CHP Meclis Grubundan Engellilere yönelik önergeler!

CHP Meclis grubumuzca engelli yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirdik ve çözüm amaçlı 2 önerge verdik”

 

CHP Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Tayfun Budak, Muharrem Gökçe, Yılmaz Bilmez, Turan Ağaç 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Çayırova Belediyesi Meclisi Aralık ayı oturumunda Engellilere yönelik 2 önerge verdiler.

 

CHP Meclis grubu üyeleri yaptıkları açıklamada “3 Aralık Çayırova Meclisinde; CHP Meclis grubumuzca engelli yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirdik ve çözüm amaçlı 2 önerge verdik…

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü, biz isterdik ki belediye olarak güzel sözlerle boş etkinliklerle kutlamayalım. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde, AKP belediyesinin Engelli Yaşam Projesi vardı ama kağıt üzerinde kaldı.

​ Gülen şehir, mutlu şehir diyorsunuz. Çayırova’nın kaldırımları, engellilerimize uygun hale getirilmemiş, kaldırımlarda rampa yok. Çağdaşkent’ten belediyeye gelmek isteyen bir engellimiz, kaldırımlarda rampa olmadığı için, belediyeye engelli aracıyla taşıt yolundan gelmek zorunda kalıyor. Çağ atlayan bir Türkiye’de özel halk otobüslerinde rampa olmadığı ve donanım engellilere müsait olmadığı için bir engelli Belediye halk otobüsünü 4 saat beklemek zorunda kalıyor.

Bu da yetmemiş gibi; Çayırovamızda mevcut 2 Engelli derneği arasında Belediye ayrım yapıyor.
​ Bir derneğimize ana şevkatiyle yaklaşırken, diğer bir derneğe analık gözüyle bakıyor.

Örneğin; Beyaz Ay Görme engelliler derneğimize eski nikah dairesini tahsis ederken; Marmara Engelliler derneğimize sadece bir odasını vermeye kalkışmış ve kabul görmemiş. Halen daha kirada kalmaktadırlar.
​- Beyaz ay Görme engelliler derneğinin başkanı ve bir üyesi Belediye personeli iken, Marmara Engelliler derneğinin tek bir üyesine Belediye’de istihdam sağlanmamıştır.
​- Defalarca bir önceki AKP Belediyesine CHP grubumuz olarak, Çağdaşkent ve Cumhuriyet mahallemizdeki mesire alanına 1’er adet engelli araçlar için şarj istasyonu yapılması için önerge vermiştik. Ama nafile. Bu mecliste de yine Çağdaşkent ve Cumhuriyetteki mesire alanlarına birer şarj istasyonu yapılması için önerge verdik.
​- TÜGVA vakfının bugüne kadar kirasını nasıl ödediyseniz aynı şekilde Marmara Engelliler dernek yerinin kirasının ödenmesini veya kullanışlı bir yer temininin yapılmasını, en az 2 üyesinin engelliler günü dolayısıyla belediyede istihdam edilmesini Engelliler adına talep ediyoruz.
​- Önümüzdeki süreçte bu projelere öncelik verilmesini istiyoruz. Engelliler günü dolayısıyla, Sn. başkandan önümüzdeki 4 yıllık süreçte engelliler ile ilgili projelerini ve ne gibi hizmetlerin yapılacağını meclisimizce duymak istiyoruz.
​- Her şeye rağmen, bütün engelleri aşma azmine ve kararlılığına sahip tüm engelli vatandaşlarımızın, Dünya Engelliler Gününü, CHP meclis grubum adına kutlar, zihinlerdeki engellerin kalktığı bir toplumda, hep birlikte mutluluk ve sağlıkla bir yaşam diliyoruz.”denildi.

 

VERİLEN ÖNERGELER:

ÇAYIROVA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA
03.12.2019

​Engelli yurttaşlarımızın, engelli araçlarının; şarj ihtiyacının karşılanması için Çağdaşkent mesire alanında ve Cumhuriyet mahallesinde uygun bulunacak bir alana birer adet şarj istasyonun kurulmasını arz ederiz.

CHP Meclis Grubu
Halis KOÇ
Salih IŞIK
Tayfun BUDAK
Muharrem GÖKÇE
Yılmaz BİLMEZ
Turan AĞAÇ

 

ÇAYIROVA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA
03.12.2019

​Çayırova Belediyemizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle;
​1. Marmara Engelliler derneğimize; Görme engellilerimize tahsis ettiğiniz gibi, bir yer tahsis edilmesini veya hali hazırda dernek yerinin kirasının belediye tarafından ödenmesini;
​2. Marmara Engelliler Derneğimize üye en az iki kişiye, Çayırova Belediyesinde istihdam sağlanması için; önergemizin kabulünü arz ederiz.

CHP Meclis Grubu
Halis KOÇ
Salih IŞIK
Tayfun BUDAK
Muharrem GÖKÇE
Yılmaz BİLMEZ
Turan AĞAÇ

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL