CHP’de ‘Kriz’ Çözülmedi

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü’nde yaşanan krizin çözülememiş olması kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Seçim öncesi çıkan haberlerde CHP’li 13 yöneticinin İYİ Parti..

CHP’de ‘Kriz’ Çözülmedi

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü’nde yaşanan krizin çözülememiş olması kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Seçim öncesi çıkan haberlerde CHP’li 13 yöneticinin İYİ Parti lehine çalıştığı gündeme gelmiş ve disipline sevk edileceği belirtilmişti. Disipline sevk edilmesi istenen bu 13 isim hakkında ise herhangi bir açıklama parti yönetimi tarafından yapılmamış ve sır gibi saklanmıştı.

Hatırlayacağınız gibi seçimlere kısa süre kala CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sümbül’ün İYİ Parti’nin başkan adayının oğlu ile yakın arkadaş olması ve Sümbül’ün O adaya çalıştığı ileri sürülmüş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız tarafından seçim sonrası görevden alınmıştı.

Seçim döneminde bazı CHP’lilerin İYİ Parti’ye destek verdiği ve bu yüzden disipline sevk edileceği herkes tarafından bilinmekteydi. Ancak seçim döneminde disiplin kurulu bu olayın üzerini örterek partinin zarar görmesini engellemeye çalışmıştı. İl yönetimi seçimlerin hemen ardından İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sümbül’ü görevden alınırken, aynı hatayı yaparak partiye büyük zarar veren ve alenen İYİ Parti’ye çalışan İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar’a ise herhangi bir disiplin soruşturması başlatmayarak adeta kendisini kollamış ve korumayı tercih etmişti.

Aynı durumda olan bu 13 isimden sadece gençlik kolları başkanının görevden alınması ise ayrı bir tartışma konusu oluşturuyor. Bazı çevreler Sümbül’ün planlı bir şekilde görevden alındığını ileri sürerken, öte yandan diğer 12 ismin hala görevde olması da İl yönetiminin ayrımcı bir politika izlediğini yönünde değerlendiriliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL