Güncel Manşetler

CHP’li Kadınlardan İmza Kampanyası

CHP Gebze İlçe Kadın Kolları, müftülüklere nikâh kıyma yetkisi ve yasa tasarısını reddetmek amacıyla 17-18-19-20 Ekim günleri saat 12:00 – 17:00 saatleri arasında ilçe binası önünde imza kampanyası başlattı. İmza..

CHP’li Kadınlardan İmza Kampanyası

CHP Gebze İlçe Kadın Kolları, müftülüklere nikâh kıyma yetkisi ve yasa tasarısını reddetmek amacıyla 17-18-19-20 Ekim günleri saat 12:00 – 17:00 saatleri arasında ilçe binası önünde imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasının dün ilkinde CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ilçe kadın kolları başkanı Ülker Yiğit ve ilçe kadın kolları üyeleri katıldı.

İmza kampanyası ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, “Bir imza da sen ver, Geleceğine sahip çık’ sloganıyla bugün itibariyle imza kampanyası başlattık.

YASA TASARISINA HAYIR DİYORUZ

Toplayacağımız imzaları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamına ve TBMM Başkanlığı’na göndereceğiz. Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı içeriğinde geçen, ‘Müftülüklere Resmi Nikâh Kıyma Yetkisi verilmesine ilişkin’ yasa tasarısına HAYIR! Diyoruz. Müftülüklere resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesi, Anayasa’nın değişmez ilkelerinden Laiklik İlkesi’ne aykırıdır. Kanun önünde herkes eşit olup, Eşitlik İlkesi’ne aykırıdır. Medeni kanun ile elde edilen hakları ihlal edeceğinden, Medeni Kanun’a aykırıdır. Bu yasanın geçmesi halinde; Toplum kutuplaşacak ayrıştırılacaktır. Toplumsal barış bozulacaktır. Denetimsiz imam nikâhı toplum içinde meşrulaşacak,  çocuk evlilikler artacaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler, tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz.” dedi. İmza kampanyasının ilk gününe vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu ifade eden CHP’li Yiğit vatandaşların imza kampanyasına destek vermeye çağırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL