Manşetler Politika Surmanset

CHP’li Kaya’dan Başkan Demirci’ye Sert Cevap!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, dün akşam ilçe binasından düzenlediği basın toplantısı ile Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin 9 yıldır çözülemeyen Emek ve İnönü Mahalleleri’nde ki sorunla ilgili olarak..

CHP’li Kaya’dan Başkan Demirci’ye Sert Cevap!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, dün akşam ilçe binasından düzenlediği basın toplantısı ile Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin 9 yıldır çözülemeyen Emek ve İnönü Mahalleleri’nde ki sorunla ilgili olarak CHP’lilere yönelik yaptığı eleştirilere cevap verdi.

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Selahattin Kaya’nın yanı sıra İlçe kadın kolları başkanı Suna Çınar, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Halis Koç ve Abdul Kadir Honca ile ilçe yöneticileri katıldı.

KAYA DEMİRCİ’YE CEVAP VERDİ

Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Kaya “Basın toplantımızın gündemi İlçemizde yaşanan ve vatandaşların çözüm beklediği bir konuda Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin bizim mecliste olmadığımız bir ortamda partimizi suçlayan talihsiz açıklamalarıdır” dedi.

“SORUN AKP YÖNETİMİ İLE BAŞLADI”

Emek ve İnönü Mahallelerinde ki kentsel dönüşüm sorunu hakkında kısa bir bilgilendirme yapan İlçe Başkanı Kaya: “Bu sorunu CHP yaratmadı. Bunu yaratan AKP yönetimidir. Bu bölge de kentsel dönüşüm ilk defa 2008 yılında gündeme gelmişti. 2009 yılındaki belediye meclisinde de kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. TOKİ ile görüşüldü. Ancak orada yaşayanlara en küçük bir bilgi sunulmadı. İnsanlar da konuyu haklı olarak yargıya taşıdılar. Çünkü burada insanların kendi tapulu arazileri üzerinde yapılmak istenen bir kentsel dönüşüm vardı. Normal şartlarda kentsel dönüşüm daha ziyade gecekondu bölgesi olarak tabir edilen, zamanında devlet arazisine yokluktan dolayı yerleşmiş insanların yaşadığı alanlarda yapılmaktadır. Burada ise bir kez daha altını çizerek söylüyorum vatandaşların kendi parası ile aldığı tapulu arazileri üzerinde bir kentsel dönüşüm projesi söz konusuydu” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN GÜNÜ KURTURMANIN PEŞİNDE”

Belediye Başkanı Demirci’nin sorunun çözümüne dair bir çalışma yapmadığını da belirten İlçe başkanı Kaya: “İlçe başkanı olduğum süre boyunca bu konuyu sürekli olarak mecliste gündeme taşıdık. Ama bunu halkın talebi doğrultusunda yaptık. İnsanlar artık bezmiş durumda her mecliste orada olmaktan bıkmışlar. Çünkü 9 yıldır insanlar sürekli oyalanmış. Belediye başkanı her toplantıda o günü kurtarmak için sözler verdi. Meclis toplantılarında konu bu soruna geldiğinde başkan yardımcılarına dönüp “Ne yaptık, ne durumda” gibi sorular sorarak adeta halk ile dalga geçmektedir” dedi.

“DEMİRCİ YALAN SÖYLÜYOR”

Şuan ki belediye yönetiminin vatandaşların yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin bir çalışması yok diyen Kaya: “Şevki Demirci dünkü meclis toplantısında bu bölgedeki imar yetkisinin kendilerinde olmadığını söyleyerek yalan konuşuyor. Diyelim ki öyle olsun peki Cumhurbaşkanı AKP’den, başbakan AKP’den, bakanlar AKP’den, Büyükşehir AKP’den Çayırova Belediyesi AKP’den. Bu sorunu kendi aralarında çözmeleri mümkün değil mi? Bu işi CHP bozdu diyor. Şevki Demirci’de Sayın Cumhurbaşkanı Başbakan gibi tüm olumsuzluklarını, beceriksizliklerini CHP’ye yıkmaya çalışıyor. CHP kadar başınıza taş düşsün. Keşke Şevki Demirci meclis toplantısından sonra yaptığım konuşmayı bir kez dinleseydi ve orada ki iyi niyetimizi ara bulucu tavrımızı görseydi” dedi.

“ÇÖZMEK ADINA HİÇ BİR GİRİŞİMLERİ YOK”

Şevki Demirci’nin sorunun çözüm noktasında bir girişiminin olmadığını da belirten Kaya: “Bende buradan şunu iddia ediyorum; Çayırova Belediyesi’nin yada Şevki Demirci’nin bu konuyla ilgili olarak bakanlıklar ilgili en küçük bir projesi yoktur. Bu sorunu çözemeyeceklerini adım gibi biliyorum. 3 yıl içerisinde Şevki Demirci’nin verdiği sözler karşısında o insanları mecliste görünce benim yüzüm kızarıyor. Ancak kendileri utanmıyor. Bu insanlar bize oy verdiler demeyi biliyorlar sağda solda. Ama iş oy aldıkları vatandaşların sorununa gelince çözüm yok. Bu işi çözün siyasi artısını kazanın” şeklinde konuştu.

“BU SORUNU ÇÖZSÜN İLK BEN TEŞEKKÜR EDECEĞİM”

Burada tek amaç vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi olmalıdır diyen Kaya: “Kendinizi o insanların yerine koyun yıllardır çalışıp bir arsa satın almışsınız. Bugünden sonra öyle bir arsa almaları da mümkün değil. Buralar hazine arsası değil. İnsanların emlakçıdan parasını ödeyerek aldıkları arsalar, tapulu malları. Burada siyasi yada farklı bir amaç olamaz tamamen insani, sosyal bir durum söz konusu. Sizlerin huzurunda söz veriyorum. Hiç umudum yok ama eğer Şevki Demirci bu sorunu çözerse ilk ben teşekkür edeceğim kendisine” dedi.

“HİÇ BİR RANT BU REZİLLİĞİ YAŞAMAYA DEĞMEZ”

Kaya ayrıca: “Demirci’nin görev süresinin dolmasına 1,5 yıl kaldı ve bu sorunun çözülmeyeceğini adım gibi biliyorum. Pratikçe çözmeye dönük bir adım veya çözümün nasıl olacağına dönük bir proje de yok, niyette yok. CHP’liler olarak CHP’li belediyelerin bu sorunları nasıl çözdüğüne yönelik çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmaları yine bizim tavsiyemiz ile kurulan komisyonda dile getirdik ama sonuç yok. Bizler artık Belediye meclisinde yaşananlardan dolayı utanıyoruz. Bazen biz böyle bir belediye başkanına layık mıyız diye kendi kendime soruyorum. Niyetiniz buradan rant sağlamaksa hiçbir rant bu rezilliği yaşamaya değmez” şeklinde konuştu.

“REFİK TARTAR İSMİNİ BİLE ANMAK İSTEMİYORUM”

Konuşmasının son kısmında Başkan Demirci’nin meclisi yönetemediğini belirten Kaya: “Refik Tartar’ın ismini bile anmak istemiyorum. Yani her mecliste Başkan Demirci’nin her konuyu Başkan Yardımcısı Tartar’a sorması kadar abes bir şey yok. Bir belediye başkanı meclisi yönetirken sürekli olarak başkan yardımcılarından müdürlerine bir şey sorması bana göre çok abes bir durum. Meclisin gündemi belli konular belli bu konuları daha önceden istişare edip gerekli bilgileri almanız gerekmez mi? Hiçbir hazırlık yapmıyorlar demek ki meclis başkanlığı için. Demirci meclisi yönetemiyor. Meclisin yönetim işleyişini bilmiyor. Belediye meclisinde bu tür tartışmaların yaşanmasından dolayı utanıyorum” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ DEMİRCİ’YE İNANMIYOR”

Son olarak ise CHP Çayırova Belediyesi Meclis üyesi Halis Koç da bir açıklama yaparak, “CHP grubu olarak kimin sorunu varsa onu dile getiriyoruz. Mahalleliler bize gelerek bir önerge vermelerini istediler bizde halkın temsilcileri olarak görevimizi yerine getirdik. Sayın Başkan hasta oldu meclise gelemedi ama vatandaş hasta olduğuna inanmadı. Yani vatandaş artık Demirci’ye inanmıyor. 3,5 yıldır bu sorunu çözemediklerini ve beceriksiz olduklarını söyledik. Demirci halkın gözünde inandırıcılığını kaybetmiş durumda.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL