Genel

CHP’li Özel: 9 Temmuz’da Maltepe’de miting yapacağız

14. gününde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’nde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul’a vardıklarında Maltepe’de miting yapacaklarını açıkladı. Özgür Özel, “9 Temmuz günü için miting başvurumuzu yaptık. O gün Türkiye’de..

CHP’li Özel: 9 Temmuz’da Maltepe’de miting yapacağız

14. gününde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’nde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul’a vardıklarında Maltepe’de miting yapacaklarını açıkladı. Özgür Özel, “9 Temmuz günü için miting başvurumuzu yaptık. O gün Türkiye’de adalet arayan herkes ile 9 Temmuz Pazar günü saat 17’de bir final yapacağız” dedi. Özgür Özel, bugünkü güzergahlarını da açıkladı: “Bugün 22 kilometre yürümek üzere Sakarya’ya yola çıktık. Her 5.5 km’de bir mola vereceğiz.”

RS FM’de Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah’a telefonla bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yola hayvan gübresi dökülmesi ile ilgili “Olayı Düzce Belediyesi’nin yaptığını düşünüyoruz. Plakası sökülmüş bir kamyon ile oldu olay. Polis eğer bu işin üzerine giderse bu işin arkasındakiler ortaya çıkar. Kesin olarak Düzce Belediyesi yaptı diyemiyoruz ama Düzce Belediyesi’nin bile bile temizlemediğini biliyoruz. Yapılan iş misafirperverliğe uymuyor ve ahlakla bağdaşmıyor. Ama herkes kendisine yakışanı yapar. Bunu yapanlar provokatörlerdir” açıklamasını yaptı.

“Bugün Adalet Yürüyüşü’nde yürüyenler sadece CHP’liler değil” diyen Özel, “Herkes mecliste olan partilere yoğunlaşıyor ama mecliste olmayan siyasi partilerden de katılım var. Bu yürüyüşün gücü ortak katların en küçüğünde birleşmeyi bilen insanların büyüme yürüyüşünde buluşması. Bu yürüyüşteki insanlar, birilerinin istediği gibi ayrışmak yerine ortaklıklarını ön plana çıkarıp birleşiyorlar ve çoğalıyorlar” şeklinde konuştu.

Özel katılımın şehir merkezlerinden geçerken 20 binleri bulduğunu belirtti: “10-12 bin kişi dağ başında yürüyor. İstanbul’a yaklaştıkça katılımın artacağını düşünüyoruz.”

‘MİTİNG BAŞVURUMUZU YAPTIK’

Özgür Özel, İstanbul’a vardıklarında Maltepe’de miting yapacaklarını söyledi: “9 Temmuz günü için miting başvurumuzu yaptık. O gün Türkiye’de adalet arayan herkes ile 9 Temmuz Pazar günü saat 17’de ‘Adalet Yürüyüşçüleri’nin de katılımıyla bir final yapmayı planladık. Bu yolculuk bittiğinde süre, gün, katılımcı ve kilometre olarak dünyanın en büyük siyasi yürüyüşü tamamlanmış olacak.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL