Güncel Manşetler

CHP’li Vekillerden Değerlendirme

CHP Kocaeli Milletvekilleri 26. Dönem 2. Yasama Yılı Milletvekilleri Değerlendirme Toplantısında buluştu. Toplantıya CHP İl Başkan Vekili Gökhan Darcan, CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Haydar Akar, CHP İzmit..

CHP’li Vekillerden Değerlendirme

CHP Kocaeli Milletvekilleri 26. Dönem 2. Yasama Yılı Milletvekilleri Değerlendirme Toplantısında buluştu.

Toplantıya CHP İl Başkan Vekili Gökhan Darcan, CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Haydar Akar, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

“ÇAYIROVA’YA KÖPRÜ YAPACAKLAR 6 AYDIR BİTMEDİ”

 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan: “TBMM 2 ay ara verdi. iki ay boyunca Kocaeli’de çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bugün OHAL ile yönetiliyoruz. Esnaf zorda, işçiler zorda, Kocaeli sanayi bölgesi ama fabrikalar kapanıyor. Kiralık, kapanan fabrikaların hesabı kayıp. Ben yerel yönetimlerin olduğunu fark edemiyorum. Çayırova’ya bir köprü yapılacak, 6 aydır bitiremediler. Biten projeler maliyetinin iki katına yapıldığı için, yap işlet devret olduğu için erken bitti. Geldiğiniz zaman İzmit’e bir tramvay var o da lay lay lom. Neye hizmet edeceği belli değil. Türkiye’de CHP varsa her zaman demokratik yoldan büyük bir mücadele gösterecek, direniş gösterecek, her zaman da var olarak sorunları çözecektir. Bir referandum yaşadık, sonuç ortada. Yerel seçimlere daha yoğun bir çalışmayla hazırlanmamız gerekiyor. Partimiz önce ilçe başkanlarını, ardından il yönetimlerini seçerek sonrasında kurultayını yapacak. Bizler de burada sizlerle birlikte ilçe  ilçe köy köy gezerek çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerine yer verdi.

HÜRRİYET: “KOCAELİ’NİN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞTIK”

Tarhan’ın ardından konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, “2 seneyi tamamladık. Önemli bir süreç yaşadık. Tam böyle seçildik Haziran’dan sonra vatandaşla bir araya geleceğiz derken yeni bir seçim geldi. Sonra ki seçimi de atlattık. Ülkenin gerçek sorunlarına hep birlikte çözüm üreteceğiz, derken ardından bir referandum süreci geldi. Biz de bu süreçte çok yoğun çalıştık. Haftanın en az 3 günü Ankara’da çalıştık. Sonraki günleri de Kocaeli’nin sorunları için çalıştık. Darbeler, iç tüzük çalışmaları derken öyle bir süreçte vekil olduk ki siyaset her zamankinden daha zor.  İktidar eliyle hukukun katledildiği bir süreçteyiz. Vatandaşı koruyan mekanizmalar iktidar eliyle yok edilmiş durumda. Siyasetçilerin elinde ki en büyük güç bağımsız yargıdır. Maalesef bu iktidar sayesinde bağımsız yargının kırıntısı bile kalmadı. Anayasa mahkemesi sürecini herkes görüyor. İktidara nasıl bir biat anlayışıyla yargının kelepçelendiği ortada. Bizler bu sıkıntılar içerisinde siyaset yapmaya, halka yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

AKAR: “BU ARKADAŞLARIM BENİ GEÇTİLER”

Son olarak konuşan Haydar Akar, “Kocaeli’nin milletvekili değil, Türkiye’nin milletvekilleriydi. Milletvekilinin performansına bakarken, soru önergelerine, kürsüde aldığı süreye bakmanız gerekiyor. Bunlara baktığınızda Kocaeli milletvekillerinin parlamantoda en fazla çalışan vekiller olduğunu göreceksiniz. 2 yıl süre zarfında Fatma Hanım’ın 82 tane soru önergesi var. Tahsin Bey’in ona yakın. Ben de onlara yakınım. Bu arkadaşlarım beni geçtiler. Türkiye’de kangren haline dönüşmüş konular hakkında araştırma önergeleri vermişiz” dedi.

Akar ayrıca: “AKP Kocaeli milletvekillerine bakıyorum bir tane soru önergeleri, bir tane kanun teklifleri yok. Bizler haksızca eleştirilere maruz kalıyoruz. Onları da anlıyorum. Belediyeden beslendikleri için korkularını anlıyorum ama ne olursa olsun bu kadar haksızlık yapılmaz. Bizim elimizde devletin imkanları yok, bizim elimizde belediyeler yok. Buna rağmen gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL