Çiftçilere gübreleri dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2018 Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi kapsamında yüzde 25 hibe ile ilimizde yem bitkisi tohumu desteğinden faydalanan 2 bin çiftçiye 900 ton gübre desteği sağladı. Kocaeli..

Çiftçilere gübreleri dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2018 Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi kapsamında yüzde 25 hibe ile ilimizde yem bitkisi tohumu desteğinden faydalanan 2 bin çiftçiye 900 ton gübre desteği sağladı. Kocaeli sınırları içinde yem bitkisi yetiştiriciliği yapan çiftçilerin kompoze gübre ihtiyaçlarını karşılamak, verim ve beslenme özelliklerinde iyileşme sağlamak amacı ile yapılan destek projesi için tören düzenlendi. Hasan Gemici Spor Salonunda düzenlenen programda Başkan Karaosmanoğlu; “Yolunuzla, suyunuzla, tohumumuzla meyve fidanımız ve bu gün de gübremizle sizleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER KATILDI

Bugüne kadar 3 Bin 200 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenle çiftçilere gübrelerini dağıttı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Mustafa Erhan, Tarım Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Teoman Bozoğluer, Kocaeli Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Bekir Çanakçı, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Lütfi Efil, il protokolü ve il genelindeki çiftçiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi mehteran bölüğünün ezgileriyle başlayan çiftçiye gübre dağıtma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

“GENÇLERİMİZİ TEŞVİK ETMELİYİZ”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Yolunuzla, suyunuzla, tohumumuzla meyve fidanımızla ve bu gün de gübremizle sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu sektörü güçlendirmemiz lazım. Gençler hep şehre göç ediyor. Gençlerimizi tarıma yönlendirmemiz lazım. Genç nüfusun köylerde çalışmasını arzu ediyoruz. Asgari ücretle herhangi bir fabrikada çalışmaktansa dedemizden babamızdan kalan toprağı işlesek inanın daha fazla kazanç elde ederiz. O yüzden biz de teşvik maksadıyla destek verelim dedik. Gübre ücretinin önemli bölümünü hibe ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL