Ekonomi Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

Çiftçilere sertifikalı meyve fidanı

Köyden kente değil, kentten köye göçü hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkındırma projelerini sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında“Meyveciliği Geliştirme Projesi” başlatan Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki çiftçilere %50 hibeli sertifikalı meyve fidanı..

Çiftçilere sertifikalı meyve fidanı

Köyden kente değil, kentten köye göçü hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkındırma projelerini sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında“Meyveciliği Geliştirme Projesi” başlatan Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki çiftçilere %50 hibeli sertifikalı meyve fidanı dağıtıyor.

1750 ÇİFTÇİYE 175 BİN FİDAN

Meyveciliği Geliştirme Projesinden bugüne kadar bin 750 çiftçi faydalandı. Projenin başladığı ilk gününden bu yana bin 750 çiftçiye, yüzde 50 hibeli 155 bin adedi ceviz fidanı, 20 bin adedi çeşitli meyve fidanlarından oluşan 175 Bin adet fidan dağıtımı yapıldı.

26 ARALIK’TA TESLİM EDİLECEK

Bu yıl içerisinde yapılacak olan dağıtım törenleriyle birlikte 300 çiftçiye 25 bin adet ceviz fidanı dağıtımı yapılacak. Kandıra’dan projeye katılan 100 çiftçiye 6000 ceviz fidanı 26 Aralık günü yapılacak törenle teslim edilecek. Teslim töreninin ardından 2 bin 50 çiftçiye 200 bin fidan dağıtımı yapılmış olacak.  Meyve ağaçları arasında ise Kestane, Kivi, Kiraz, Vişne, Trabzon Hurması, Elma, Armut, Ayva ve Şeftali bulunuyor.

 GÜBRE DESTEĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında sadece fidan dağıtımı yapmıyor. Fidan dağıtımları ile birlikte eski bahçelerin gübrelenmesi için bazı çiftçilere yüzde 50 hibeli üç-onbeş gübresi veriliyor.

ANALİZ VE DANIŞMANLIK DESTEĞİ

Öte yandan ceviz dikimi yapılacak arazilerin ücretsiz toprak analizleri İZAYDAŞ laboratuvarında yapılıyor. Dikimi yapılan meyve bahçelerine ise Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri tarafından tarım danışmanlığı hizmeti veriliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL