Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Çınarların gölgesi hiç eksilmeyecek" | Kocaelide Bugün

“Çınarların gölgesi hiç eksilmeyecek”

İzmit Yürüyüş Yolu’nda mekanik direnci düşük ve içerisinde büyük oranda çürüğü olması nedeni ile kesilen çınar ağacının yerine Çınar fidanı dikildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi..

“Çınarların gölgesi hiç eksilmeyecek”

İzmit Yürüyüş Yolu’nda mekanik direnci düşük ve içerisinde büyük oranda çürüğü olması nedeni ile kesilen çınar ağacının yerine Çınar fidanı dikildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların röntgenleri çekilmişti. Röntgen çekimlerinin sonucunda Fevziye Camii önünde bulunan 10 tescil numaralı Çınar ağacının tedavi edilemeyecek derece çürük olduğu tespit edilerek kesilmişti. Yürüyüş Yolunun gelecek nesiller yeşil olarak bırakılabilmesi için kesilen çınar ağacının yerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın katılımı ile Çınar fidanı dikildi. Kesilen Çınar ağacı, Kartepe Uzuntarla’da bulunan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da dekoratif hale getirilerek değerlendirilecek.

 YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇINAR FİDANI YEŞERECEK

Yürüyüş Yolundaki çalışmalarına devam eden Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, geçtiğimiz günlerde mekanik direnci zayıf ve içerisinde yoğun miktarda çürük olduğu tespit edilen çınar ağacını kesmişti. Tedavi edilemeyecek durumda olmayan, ileriki zamanlarda can ve mal kaybına neden olacak çınar ağacının yerine çınar fidanı dikildi. Ağaç dikimine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Akparti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve Ak Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı.

 BÜYÜKAKIN “KESİLEN AĞACIMIZIN YERİNE YENİSİNİ DİKTİK”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Başkan Büyükakın, “Ağaçlarımızın röntgeni çekildi ve içyapıları incelendi. Tehlike arz eden ağaçlar hakkında çalışma yapıldı. Geçtiğimiz hafta burada tehlike arz eden çınar ağacı, izin alınarak kesildi. Kesilen ağacımızın yerine yenisini diktik. Tespitler yapıldıkça, Anıtlar Yüksek Kurul’dan izin alınarak yenileri ile değiştirilecek. Şimdilik tespit edilen başka çürük ağaç yok” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL